0

Brod knjižara od 28. srpnja do 10. kolovoza na relaciji Krk – Makarska

Jedan od ljetnih kulturno-turističkih projekata MasterCard Brod knjižara – Brod kulture najavio je u četvrtak početak ovogodišnje turneje od 28. srpnja do 10. kolovoza, a prva zemlja partner ovoj manifestaciji bit će Slovenija.

Brod kulture plovit će od Krka do Makarske, a na ovogodišnjoj, šestoj turneji zaplovit će i pobjednica trećeg natječaja za najbolju kratku priču Silvija Šesto, koja je na tom natječaju pobjedila s pričom »Uniforma«, priopćeno je u četvrtak iz Broda knjižare.

Šesto će na Brodu kulture s urednicima Ludwigom Bauerom i Lidijom Dujić sudjelovati u predstavljanju knjige »20 + 1 najbolja priča za ljeto 2012«, a prvi put će ta knjiga, osim u tiskanom obliku biti dostupna i u elektronskom izdanju u e-knjižari »Planet9« koja sadrži više od 450 naslova na hrvatskom jeziku i više od 100 000 naslova na stranim jezicima.

Publici će se predstaviti i ostalih 20 autora čije su priče objavljene u knjizi, a koji će gostovati u nekim od gradova na ovogodišnjoj turneji. Na natječaj za kratku priču ove je godine pristiglo ukupno 308 priča – iz Hrvatske, zemalja regije, ali i nekoliko stranih zemalja poput Nizozemske i Švedske.

U 14 dana turneje gosti Broda bit će slovenski književnici: Ana Pepelnik, Vida Mokrin Pauer, Barbara Korun, Tatjana Pregl Kobe, Cvetka Bevc i Andrej Detela, a uz njihove knjige, Brod će ponuditi i velik izbor knjiga na slovenskom jeziku.

»Sretni smo da će se slovenska knjiga predstaviti slovenskim i drugim turistima koji dolaze svake godine«, rekao je slovenski veleposlanik Vojko Volk.

 

novilist.hr

Objavljeno u: Vijesti

Spremi

Komentariši

Submit Comment
© Književnost.org.  | SitemapVideo Sitemap  |