0

KUĆA KREATIVNOG PISANJA U SPLITU

Prvi u nizu tečajeva u KUĆI KREATIVNOG PISANJA zajedničkim će snagama voditi troje višestruko nagrađivanih hrvatskih književnika: sveučilišni profesor i dugogodišnji omiljeni voditelj radionica kreativnog pisanja u zagrebačkom Centru za kreativno pisanje MARINKO KOŠČEC; kolumnist i Pričiginaš RENATO BARETIĆ; te kratkopričačica i pedagoginja TANJA MRAVAK. KOŠČEC će upoznati polaznike s teorijskim osnovama osmišljavanja ideje, kompozicije, pripovjednih strategija i ciljeva, artikulacije autorskog glasa, elaboracije likova i njihovih odnosa te razrade prizora; dok će im BARETIĆ i MRAVAK pružiti potporu u radu na konkretnim tekstovima, dajući dragocjene savjete iz vlastitog spisateljskog iskustva.

Tečaj će uključivati 40 sati u ukupnom trajanju od 4 mjeseca. Održavat će se svaka dva tjedna, petkom i subotom. Osim 32 sata redovitog programa, polaznici će se tijekom 8 bonus sati imati priliku družiti i s drugim poznatim autoricama i autorima iz Splita, a u goste će im dolaziti i inozemni književnici na rezidencijalnom boravku u Splitu.

Osim objavljivanja svih radova u zborniku, kao jedinstvene nagrade za najuspješnije polaznike KUĆE KREATIVNOG PISANJA organizatori najavljuju:
– nastup na Festivalu pričanja priča „Pričigin“
– nastup na književnoj večeri „Bookvica“
– tjedan dana rezidencijalnog boravka u jednoj od kući pisaca u regiji.

KUĆA KREATIVNOG PISANJA pokrenut će i druge, specijalizirane tečajeve: drame, scenarija, poezije, kritike, kreativnog čitanja i dr. I njih će voditi priznata imena hrvatske književne scene.

KUĆA KREATIVNOG PISANJA otvorit će ove jeseni svoja vrata svim zainteresiranima, starijima od 15 godina. Detaljne informacije o mjestu održavanja, terminima i cijeni objavit će se krajem kolovoza putem sredstava javnog priopćavanja, kada će se aktivirati i Facebook profil te moći saznati pojedinosti putem e-maila i telefona.

Objavljeno u: Vijesti

Spremi

Komentariši

Submit Comment
© 7390 Književnost.org.  | SitemapVideo Sitemap  |