0

Brod knjižara na krstarenju

Plovidba Broda knjižare počinje 30. jula iz Krka, a završava se 12. avgusta u Makarskoj.

Brod knjižara obogatiće u međuvremenu turističku ponudu još 12 primorskih gradova i mesta (Rab, Pag, Starigraf Paklenica, Sv. Filip i Jakov, Rogoznica, Zlarin, Šibenik, Trogir, Vis, Milna, Supetar, Jelsa).

Pod sponzorstvom MasterCarda, najavljen je program za sve generacije, a među gostima će biti slovenački književnici Ana Pepelnik, Vida Mokrin Pauer, Barbara Korun, Tatjana Pregl Kobe, Cvetka Bevc i Andrej Detela.

Prema navdoima organizatora, u ponudi na Brodu knjižari biće više od 1.300 naslova knjiga gotovo 30 izdavačkih kuća iz Hrvatske. Takođe, biće moguće naći knjige na stranim jezicima, kao i na slovenačkom.

Najavljena je i prodajna izložba knjiga, na kojoj će biti ponuđena i zbirka “20+1 najbolja priča za leto 2012. godine”.

Brod knjižara – brod kulture osmišljen je kao jedinstven kulturno-turistički projekat koji plovi Jadranom sa nekoliko hiljada naslova knjiga i razne druge literature, kao i sa poznatim piscima, u cilju promovisanja kulture čitanja i pisanja.

Brod knjižara tako donosi knjige stanovnicima najudaljenijih ostrva i malih mesta na primorju koji nemaju lokalne knjižare. Takođe, pruža priliku za upoznavanje domaćih i stranih pisaca i njihovih dela.

Izvor: SEEcult.org

Objavljeno u: Vijesti

Spremi

Komentariši

Submit Comment
© 1003 Književnost.org.  | SitemapVideo Sitemap  |