0

Top 10: Pisci koji zarađuju milione

S druge strane, spisateljica Suzan Kolins, autorka serijala “Igre gladi”, dospela je na 10. mesto jer je prodaja njenih knjiga porasla nakon premijere filmske ekranizacije prvog dela pomenutog serijala. Ipak, očekuje se da će se ona znatno više zaraditi krajem godine, kada na njen račun bude isplaćen procenat od zarade filma “Igre gladi”, DVD distribucije, autorskih prava…

“Forbs” takođe uočava da književnim svetom i dalje dominiraju pisci, ali da se ove godine povećao broj spisateljica sa velikom zaradom. Osim Kolins, među prvih deset mesta našle su se i Dženet Evanović, Nora Roberts i Danijela Stil, autorka sa najdužim stažom na listi.

Očekuje se da će ovaj broj biti još veći sledeće godine jer će Džoan Ketrin Roling, autorka serijala knjiga “Hari Poter”, objaviti novo delo namenjeno odraslima.

Iz “Forbsa” smatraju da nema sumnje da će sledeće godine u vrhu liste biti E.L. Džejms, autorka trilogije “Pedeset nijansi” koja obara sve rekorde kada je prodaja u pitanju. U vrhuncu pomame koju je ova autorka izazvala, prodaja njenih knjiga premašivala je brojku od milion dolara sedmično.

Celokupna lista 10 pisaca sa najvećom zaradom u proteklih godinu dana izgleda ovako:

1. Džejms Paterson 94 miliona dolara

2. Stiven King: 39 miliona dolara

3. Dženet Evanović: 33 miliona dolara

4. Džon Grišam: 26 miliona dolara

5. Džef Kini, 25 miliona dolara

6. Bil O Rajli: 24 miliona dolara

7. Nora Roberts: 23 miliona dolara

8. Danijela Stil: 23 miliona dolara

9. Suzan Kolins: 20 miliona dolara

10. Din Kunc: 19 miliona dolara

Izvor: B92

Objavljeno u: Vijesti

Spremi

Komentariši

Submit Comment
© Književnost.org.  | SitemapVideo Sitemap  |