0

Jergovićev 'Freelander' nominiran za prestižnu nagradu

Uz “Freelander”, za književnu su nagradu nominirane još knjige “Falle, unendlich” estonske spisateljice Eeve Park, “Seiobo auf Erden” mađarskog pisca Laszla Krasznahorkaia, “Daniel Stein” ruske književnice Ljudmile Ulitzkaja i “Familienbrand” bugarskog autora Vladimira Zareva.

Dobitnici će se znati krajem travnja, a svečana dodjela nagrada održat će se 9. lipnja u Berlinu, istodobno sa simpozijem Književnog kolokvija iz Berlina.

Kako je najavljeno, Goethe- Institut Hrvatska 29. travnja priredit će književnu večer s autorom i prevoditeljicom nominiranog romana, hrvatskom nakladnicom Petrom Ljevak, uz moderaciju Frauke Meyer-Gosau, književne kritičarke i urednice časopisa “Literaturen”.

Jergovićev roman “Freelander” objavljen je 2008. u nakladi Ljevak, a njemački prijevod, potpomognut od strane Ministarstva kulture RH, godine 2009. u nakladi Schoeffling und Co.

Nagrada “Bruecke Berlin” je inicijativa BHF-bankovne zaklade, a dodjeljuje se u suradnji s Goethe-Institutom, Književnim kolokvijem iz Berlina i Zakladom pruske kulturne baštine.

Dosadašnji laureati su Olga Tokarczuk (Poljska) i Esther Kinsky za knjigu “Dom danji dom noćni”, Laszlo Darvasi (Mađarska) i Heinrich Eisterer za knjigu “Legenda o čarobnjaku suza”), David Albahari (Kanada/Srbija) i Mirjana i Klaus Wittmann za knjigu “Domovina” te Andrej Bitow (Rusija) i Rosemarie Tietze za knjigu “Puškinova kuća”.

 


(e-novine.com)

Objavljeno u: Vijesti

Spremi

Komentariši

Submit Comment
© Književnost.org.  | SitemapVideo Sitemap  |