0

Fra Grgo Martić – promocije u Vitezu i Sarajevu

, koji je pročitao i dvije pjesme Tanje Stupar-Trifunović, čiju je knjigu, kao i one Lamije Grebo i Žarka Šarića, predstavio Milo Jukić, dok je o knjizi Srđana Mršića govorio sarajevski novinar Đorđe Krajišnik. Nazočnim se, čitanjem pjesama ili ulomaka iz knjiga, predstavilo i troje autora: Žarko šarić, Srđan Mršić i Anto Zirdum. Anto Stanić uručio je komplet knjiga Franji Rajkoviću, nekadašnjem vitežanskom općinskom načelniku, koji je također pomogao u otganizaciji promocije.

Nakon promocije, uslijedila je kazališna predstava “Carski rez”, urađena prema istoimenom nagrađenom romanu Ante Zirduma, a izveli su je članovi “Viteškog ambijentalnog teatra”, (VAT) što je upotpunilo kompletan program, pa su posjetitelji sasvim sigurno mogli biti za onim što su čuli i vidjeli te večeri.

 

 

——–

Drugu ovogodišnju promociju održali smo u Sarajevu, u redovitom programu Sajma knjige i učila. Promocija je priređena u sajamskoj dvorani “Mirza Delibašić”, u Bosanskoj kući 2.

O aktivnostima i planovima Zaklade govorio je Milo Jukić, koji je predstavio knjige Lamije Grebo i Ante Zirduma, Amir Brka je, pak, predstavio knjige Tanje Stupar-Trifunović i Srđana Mršića, dok je o knjizi Žarka Šarića govorio Stevan Tontić. Publici su se predstavili i autori: Srđan Mršić, Lamija Grebo, Anto Zirdum i Žarko Šarić, a izostala je jedino Tanja Stupar-Trifunović.

Posjet promociji opet je bio iznad očekivanja, a vrijedi naglasiti i interes medija, kako elektronskih, tako i tiskanih. Nagrađene knjige bile su izložene na sajamskom štandu poduzeća “Novoteks”, koje je odnedavno distributer svih naših izdanja za Bosnu i Hercegovinu.

 

(fragrgamartic.com)

 

Objavljeno u: Vijesti

Spremi

Komentariši

Submit Comment
© 6574 Književnost.org.  | SitemapVideo Sitemap  |