0

Roklicer pobjednik Matičinog natječaja

 
U donošenju odluke prevagnuo je provokativan naslov i rukopis, “ogoljen i okrutan pogled na svakodnevicu u našim domovima, ali i na ulici, kafićima”, rekla je predsjednica žirija, dodavši kako Roklicerova crnohumorna proza “brutalnog realizma” obiluje nepredvidljivim situacijama, “lakim ženama i izgubljenim muškarcima”. Razlog tomu možda se krije i u činjenici da je riječ o polu(auto)biografiji, čija se radnja događa u četiri dana, otkrio je Roklicer, koji je roman napisao za samo 18 dana (i noći).
U užem su izboru još četiri teksta: “Vodič kroz Krležu ili Priča o godinama opasnog življenja”, “Ona ‘navodno’ ne prdi”, “Ganga roman” i “Iza vrata od vode i zemlje” koji će fragmentarano ili integralno objavljivati u zasebnim izdanjima ili unutar Književne revije – časopisa za književnost i kulturu.
Nagrađeni rukopis i ove će godine biti honoriran s 5.000 kuna, kao i tiskanjem, u nakladi Ogranka Matice hrvatske Osijek, i to u redizajniranoj biblioteci, najavljeno je iz osječkog Ogranka koji se obvezuje pobrinuti za sve promotivne aktivnosti.

(N.Bošnjak – glas-slavonije.hr)

Objavljeno u: Vijesti

Spremi

Komentariši

Submit Comment
© Književnost.org.  | SitemapVideo Sitemap  |