0

Vladislav Bajac u Biblioteci grada Beograda

 

Vladislavu Bajcu Nagrada “Kočićevog pera”

 

 

Vladislav Bajac je dobitnik “Kočićevog pera” za proleće 2010. godine, nagrade koju dodeljuje Zadužbina “Petar Kočić” iz Banjaluke i Beograda za visoka dostignuća u savremenoj književnosti.

 

Bajac je nagrađen za roman “Hamam Balkanija” koji je objavljen u izdanju “Arhipelaga”. Odluku o dobitniku nagrade jednoglasno je donio žiri u sastavu: Nikola Strajnić, Mladen Vesković i Nikola Vukolić.

 

Nagrada “Kočićevo pero” biće uručena Vladislavu Bajcu 21. maja u podne, u Rimskoj dvorani Biblioteke grada Beograda, a o njegovom stvaralaštvu i nagrađenom romanu “Hamam Balkanija” govoriće članovi žirija.

 

Roman “Hamam Balkanija” objavljen je do sada u četiri izdanja u Srbiji, a pored domaćih književnih nagrada “Isidora Sekulić” i “Hit Liber”, ovaj roman je nagrađen i prestižnom međunarodnom književnom nagradom “Balkanika”, za najbolju knjigu objavljenu na nekom od jezika Balkana u 2007. i 2008. godini. Roman Vladislava Bajca pojavio se u Bugarskoj i Hrvatskoj, a do kraja ove godine biće objavljen i u Grčkoj, Makedoniji, Turskoj, Albaniji i Norveškoj.

 

Književna nagrada “Kočićevo pero” dodeljuje se četiri puta godišnje piscima koji nastavljaju “pričavinu i učevinu” književnika Petra Kočića (1877-1916) i na sebi svojstven način slede lepotu Kočićeve reči.

Objavljeno u: Vijesti

Spremi

Komentariši

Submit Comment
© Književnost.org.  | SitemapVideo Sitemap  |