0

Noć knjige 2013.

Knjige-shutter-divnaU utorak, 23.4., tokom dana i kasno u noć, očekuju nas književni programi u više od sto gradova i mjesta diljem Hrvatske.

Nakon lanjskog uspjeha prve hrvatske Noći knjige, ove godine očekuje nas dvostruko veći program u cijeloj Hrvatskoj. Noć knjige održat će se 23. travnja, na Svjetski dan knjige i autorskih prava. Predviđen je niz programa u 174 knjižnice, 39 školskih knjižnica i oko 50 knjižara diljem države. Programi će trajati od 18 sati do 1 sat ujutro.

U Noći knjige sudjeluje preko 200 domaćih pisaca, kao i urednici, prevoditelji, glumci, glazbenici itd. Svečano otvorenje manifestacije održat će se u Nacionalnoj i sveučilišnoj knjižnici u Zagrebu 23.4. u 18 sati. Na otvaranju će biti predstavljeni rezultati novog istraživanja tržišta knjiga (koje je provela agencija GfK) i bit će otvorena izložba Kadar za čitanje (nastala u suradnji s Fotoklubom Zagreb).

Organizatori Noći knjige 2013. su Zajednica nakladnika i knjižara Hrvatske gospodarske komore, Nacionalna i sveučilišna knjižnica u Zagrebu, Knjižnice grada Zagreba, Knjižni blok – Inicijativa za knjigu, Udruga za zaštitu prava nakladnika – ZANA, te portal za knjigu i kulturu Moderna vremena Info.

Raspored događaja u svim mjestima možete pronaći na službenoj stranici manifestacije a ovdje možete vidjeti kako ćemo Noć knjige provesti u Booksi.

Izvor: Booksa

Objavljeno u: Vijesti

Spremi

Komentariši

Submit Comment
© Književnost.org.  | SitemapVideo Sitemap  |