0

Večer sa Sidranom

sidranU četvrtak, 30.5. u Kamernom teatru 55, s početkom u 20 sati, nastavljaju se  ‘Večeri sa Sidranom’, dvosatni kolažni programi poezije, muzike i likovne umjetnosti koji već dvije godine okuplja brojne sarajevske ljubitelje umjetnosti.

Organizatorima ovih programa, “Art ateljeu Sidran” i “Galeriji Paleta”, odnevdavno se pridružila i Televizija Kantona Sarajevo koja program snima i u cijelosti emituje dan kasnije, u svom udarnom terminu.

“Šetnju” kroz različite vidove umjetničkog izražavanja omogućuje Sidranovo umijeće humornog pripovijedanja, protkano sjećanjima na ljude i događaje iz ovdašnje kulturne istorije. U programu sudjeluju stalni pjesnikovi saradnici: dirigentica Tijana Vignjević sa horom AKUD-a  “Seljo” i vokalnim ansamblom “Korone”, Edo Pandur, koji svojim fantastičnim glasom oživljava popularne šansone iz polovice XX vijeka, a najavljen je i specijalni gost.

Akademski slikar i profesor likovne umjetnosti Zekerijah Nalić na sceni će, sve vrijeme na vratničkoj šindri slikati motive iz svog ciklusa “Sarajevsko ogledalo” tako će posjetioci moći pratiti kako nastaje likovno umjetničko djelo.

Kolektivnu posjetu 21. “Večeri sa Sidranom” najavili su i učenici Prve bošnjačke gimnazije, a za “Kocert u bifeu” koji počinje sat ranije  Sidran je odabrao velikog argentinskog autora Astora Piazzolu

 

 

Objavljeno u: Vijesti

Spremi

Komentariši

Submit Comment
© Književnost.org.  | SitemapVideo Sitemap  |