0

Mala pisma velikoj Anji

slobodan-vuksKnjiževnik i univerzitetski profesor Slobodan Vuksanović objavio je knjigu pesama u prozi „Mala pisma velikoj Anji“. Izdavač knjige je beogradska „Laguna“, a recenzenti su Milisav Savić, Irena Grbić i Milovan Vitezović.

Knjiga koja je već doživela dva izdanja sadrži petnaest pesama u prozi, a sve pesme su u formi pisma. U pitanju su očeva obraćanja kćerki,  a na temu odrastanja, vaspitanja i roditeljske ljubavi.

„Vuksanović je ovom knjigom napravio bisernu nisku. Ova knjiga je velika pohvala životu“, napisao je recenzent Milovan Vitezović.

Autor ističe da knjiga „Mala pisma velikoj Anji“ predstavlja knjigu za roditelje i knjigu koju roditelji mogu čitatiti deci.

Slobodan Vuksanović je rođen 1965.godine u Beogradu. Odbranio je dva doktorata, na Filozofskom fakultetu u Novom Sadu iz književnosti i na Evropskom univerzitetu u beogradu iz oblasti političkih nauka.

Objavio je dvadesetak knjiga iz oblasti poezije, esejistike, proze i nauke o književnosti. Bio je ministar prosvete u Vladi Srbije od 2004. do 2008.godine. Trenutno predaju metodiku na Državnom univerzitetu u Novom Pazaru.

Objavljeno u: Vijesti

Spremi

Komentariši

Submit Comment
© Književnost.org.  | SitemapVideo Sitemap  |