0

Gostovanje pisaca SKD-a u Hrvatskoj

Zagreb-Pula, 11-14. jun 2013.

U okviru razmene Hrvatskog društva pisaca i Srpskog književnog društva u Hrvatskoj će od 11. do 14. juna boraviti naši ugledni pisci i članovi SKD-a: Mirko Demić, Vladislava Vojnović i Đorđe Pisarev.

Naši pisci će u Hrvatskoj boraviti od 11. do 14 juna. Nastupaće u Zagrebu i Puli, a posetiće i Srpsko kulturno društvo „Prosvjetu“. Književnoj večeri u Zagrebu će prisustvovati i predstavnik Ambasade Republike Srbije u Hrvtaskoj.

Književno veče u Zagrebu će biti održano u utorak 11. juna u 20 časova, u Knjižnici Bogdana Ogrizovića. Moderator je Darija Žilić.

U Puli će naši pisci boraviti 12. i 13. juna. Književno veče u Puli će biti održano u sredu 12. juna u Zadruzi Praksa. Moderatori su Nenad Popović i Emil Jurčan.

U petak 14. juna u prepodnevnim časovima će članovi SKD-a posetiti Srpsko kulturno društvo Prosvjetu.

Ministarstvo kulture prvi put ne učestvuje u finansiranju ove razmene, na nedavno okončanom konkursu SKD-u nisu odobrena sredstva za taj projekat. I to uprkos višegodišnjoj uspešnoj književnoj saradnji koju ostvaruju HDP i SKD. Uprkos izuzetnom značaju kulturne i svake druge saradnje regionu, što je i proklamovana državna politika. Uprkos tome što saradnja uključuje i održavanje živog kontakta sa najznačajnijom institucijom Srba u Hrvatskoj Srpskim kulturnim društvom „Prosvjeta“.

Objavljeno u: Vijesti

Spremi

Komentariši

Submit Comment
© Književnost.org.  | SitemapVideo Sitemap  |