0

SPECIJALNI BROJ FRANCUSKOG ČASOPISA POSVEĆEN MILORADU PAVIĆU

Na adresi www.serbica.fr, pored odlomaka iz četiri Pavićeve knjige i Autobiografije, koje je prevela Marija Bežanovska, objavljen je niz drugih priloga: dva eseja o Hazarskom rečniku iz pera univerzitetskih profesora u Francuskoj, Sanje Bošković i Borisa Lazića, dva intervjua sa Pavićem, dva priloga prof. Milivoja Srebra – portret pisca i studija o recepciji Hazarskog rečnika na području frankofonije, kao i tekst francuske kritičarke Nikol Kazanove (Nicole Cazanova) o Unutrašnjoj strani vetra.

U temat je uključena detaljna bibliografija o Pavićevim prevedenim knjigama na francuskom i spisak objavljenih tekstova o piscu u francuskoj štampi i periodici.

Do sada je prevedeno osam Pavićevih knjiga u Francuskoj, a trenutno izdavač Lievre Lunaire priprema bibliofilsko izdanje nekoliko Pavićevih priča.

Milorad Pavić je bio gost čuvenog Bernara Pivoa u njegovoj kultnoj emisiji Apostrof, predstava Hazarski rečnik igrana je po zamkovima Francuske, a izdavač Belfon (Belfond) je uveliko zaslužan za planetarnu slavu Hazarskog rečnika.

Izvor: www.khazars.com

Objavljeno u: Vijesti

Spremi

Komentariši

Submit Comment
© Književnost.org.  | SitemapVideo Sitemap  |