0

Alminu Kaplanu nagrada za mlade autore „Ratkovićevih večeri poezije“

Druga nagrada pripala je Vladimiru Petroviću iz Golubovaca (Crna Gora) za rukopis „Kuća na spratu“. Odlukom žirija treću nagradu dobila je Tamara Simović iz Bijelog Polja (Crna Gora) za rukopis „Otpiši mi Onjegine“.

U kategoriji mladih pjesnika, do 27 godina, bilo je prijavljeno 15 neobjavljenih rukopisa potpisanih šifrom. Žiri je odabrao sedam finalista koji će se svojom poezijom predstaviti u Parku pjesnika u Bijelom Polju danas (20. septembar) u 11 sati. To su Vladimir Petrović, Tamara Simović, Almin Kaplan, Azra Nezirić, Miloš Sokolović,Tamara Senić i Admir Osmanović.

O knjizi „Ciklona“ prošlogodišnjeg dobitnika nagrade za mlade pjesnika Marija Glavaša govoriće književni kritičari Saša Ćirić i Vlatko Simunović. Nakon predstavljanja mladih pjesnika biće potpisan Protokol o saradnji Ratkovićevih večeri poezije sa značajnim inostranim pjesničkim festivalima, u Kući Rista Ratkovića u 13 sati.

Okrugli sto o prevodilaštvu s posebnim osvrtom na prevode savremenog crnogorskog pjesništva na kom će učestvovati dvadesetak prevodilaca iz Crne Gore i inostranstva, na programu je u 17 satu. Finalni događaj sjutrašnjeg progama Ratkovićevih večeri poezije je Međunarodno pjesničko veče koje će biti održano u Velikoj sali Centra za kulturu, u 20 sati.

 

pobjeda.me

 

 

 

 

Objavljeno u: Vijesti

Spremi

Komentariši

Submit Comment
© Književnost.org.  | SitemapVideo Sitemap  |