0

Otvoren 57. Sajam knjiga u Beogradu

Pesnikinja Radmila Lazić rekla je na otvaranju da umetnici i pisci ne traže da budu zaštićeni kao beli medvedi, ali da to ne znači da ih treba držati na margini društva kao nužno zlo.

Na otvaranju beogradskog sajma knjiga, Seči je rekla da su srpski pisci posebno srećni jer i u svojoj zemlji imaju pristup brojnim drugim kulturama, a tu spada i mađarski kao jezik manjine koja živi u Srbiji.

Prema njenim rečima, gosti iz Mađarske učinili su sve da pokažu mnogostranost te drugačije ali ipak bliske kulture.

Lazić i Seči su dobitnice brojnih nacionalnih i međunarodnih književnih priznanja. Na svečanom otvaranju bili su i ministar kulture i informisanja Srbije Bratislav Petković, mađarski ambasador Oskar Nikovic, direktor Narodne biblioteke Dejan Ristić i brojni pisci.

Beogradski sajam knjiga je otvoren do 28. oktobra, svakog radnog dana od 10.00 do 21.00, a pored najnovije izdavačke produkcije organizatori su najavili i brojne izložbe, debate, tribine i druge prateće programe.

Cene ulaznica ostale su nepromenjene u odnosu na protekle tri godine – pojedinačna ulaznica je 250 dinara, a ulaznica za grupne posete je 150 dinara.

Na ovogodišnjem 57. Međunarodnom sajmu knjiga u Beogradu biće dodeljene uobičajene nagrade za izdavački poduhvat, najbolju dečiju knjigu i najlepše izdanje, kao i nagrada stranom izdavaču za izdanja na srpskom jeziku “Dositej Obradović”.

izvor: e-novine

Objavljeno u: Vijesti

Spremi

Komentariši

Submit Comment
© Književnost.org.  | SitemapVideo Sitemap  |