0

Spoken Word Poetry Festival

Među učesnicima su najavljeni Iva Pavlović, Ana Mitrašinović, Jelena Savić, Bojan Savić Ostojić, Eleonora Luthander, Irina Marković, Damjan Loš (rep i matrica), Aleksandar Marković, Milena Životić, Dijana Knežević, Radovan Božović, Smiljana Stojnić, Čedomir Vrlješ i Snežana Atanacković, Goran Živković (slem) iz Niša, Damir Nedić iz Kragujevca, Ivan Marinković iz Požarevca, Nikola Oravec i Muhamed Eljšani (Muha Blackstazy – rep i matrica) iz Novog Sada, Petar Ninić (rep i matrica) iz Valjeva, te Barba Franko Bušić (poetski performans) iz Splita i Jasmina Šušić iz Umaga.

Van konkurencije nastupiće Nenad Glišić iz Kragujevca i Siniša Stojanović Sinister iz Beograda, najavio je Poezin, koji organizuje takmičarski Spoken Word Poetry Festival u okviru kampanje Asocijacije Nezavisna kulturna scena Srbije (NKSSŠ) protiv diskriminacije i socijalnog isključivanja.

Festivalski program obuhvata i projekcije filmova – 11. novembra biće prikazan dokumentarac “Podeljene Američke Države” (2005) Saše Podgoršeka iz Slovenije o turneji grupe Laibach po Severnoj Americi u izbornoj 2004. godini, a 12. novembra eksperimentalno-plesni film “Feniksov san” (2011) Saše Perića, inspirisan poezijom Branka Miljkovića koji istražuje fenomen sećanja i načina na koje se ono prenosi preko pokreta.

U produkciji grupe Ignis, u saradnji sa MAPA Balkonom, KC BIGZ i Kvaka teatrom, Perićev omnibus predstavlja filmske adaptacije kratkih performansa koje su uradili mladi pozorišni umetnici koristeći različite tehnike: od savremenog baleta, fizičkog teatra, preko pozorišta senki, do buto plesa.

Festival je deo kampanje NKSS za borbu protiv diskriminacije, u okviru projekta podržanog od Švajcarskog programa za kulturu na Zapadnom Balkanu (SCP).

Program se nalazi u Kalendaru Portala za kulturu jugoistočne Evrope SEEcult.org

 

izvor: SEEcult.org

Objavljeno u: Festivali

Spremi

Komentariši

Submit Comment
© Književnost.org.  | SitemapVideo Sitemap  |