0

Završen Prvi proljetni međunarodni festival knjige u Tuzli

Svojevrsnu književnu, festivalsku i sajamsku manifestaciju zajednički su organizirali Forma Nuova iz Tuzle, IKD Universsity press iz Sarajeva i Mercator centar BiH.

Od 26. do 31. svibnja pored kvalitetnog izložbenog dijela, organizirano je nekoliko zanimljivih promocija, prezentacija i izložbi. Festival je bio i u znaku “100. godina Meše Selimovića”, a obilježeno je i “65. godina Izdavačke kuće Bosanska svjetlost”.

“Knjižničarskom radionicom” u organizaciji Fondacije “Kemal Bakaršić” Sarajevo i Narodne i Univerzitetske biblioteke “Derviš Sušić” iz Tuzle službeno su završene aktivnosti na Festivalu knjige u Tuzli.

„Šesti dan Prvog proljetnog međunarodnog festivala knjige završili smo Bibliotečkom radionicom koja je uspješno realizirana. Zajedno s izlagačima dijelimo to zadovoljstvo da su se na radionicu odazvali svi planirani uvodničari i 40 knjižničara iz Tuzlanske županije. Ovo samo potvrđuje da je projekt uspješno realiziran, onako kako smo ga i zamislili, te da smo postavili visoke standarde koje ćemo morati i sljedeće godine realizirati”, istaknuo je Dragan Marković, direktor Universsity pressa iz Sarajeva.

Prema riječima organizatora, Festival knjige u Tuzli dobio je visoku ocjenu kako od strane izlagača, tako i posjetitelja.

“Mogu reći da smo mi kao organizatori, kao i izlagači, čitatelji i čitav grad Tuzla zadovoljni. U potpunosti su ispunjena naša očekivanja i mislim da smo zreli za jednu ozbiljnu sajamsku manifestaciju s više paviljona za iduću godinu”, kazao je  Zlatko Alidžanović, direktor Forma Nuove iz Tuzle.

 

(Fena) dpš

Objavljeno u: Festivali

Spremi

Komentariši

Submit Comment
© Književnost.org.  | SitemapVideo Sitemap  |