0

Javna diskusija sa predstavnicima ministarstva kulture

U Galeriji Podroom Kulturnog centra Beograda, Trg Republike 5, u petak, 21. 6. 2013. u 12.00

JAVNA DISKUSIJA SA PREDSTAVNICIMA MINISTARSTVA KULTURE:

Tema: Kriterijumi i vrednosti koje promovise Konkurs za savremeno stvaralastvo Ministarstva kulture RS, raspisan oktobra 2012. 

Ucestvuju:
Zoran Avramovic i Dragan Kolarevic – Ministarstvo kulture RS

Tiodor Rosic, predsednik konkursne komisije za knjizevne manifestacije, nagrade i periodiku

predstavnici institucija, udruzenja, organizacija i pojedinci koje se bave produkcijom  i predstavljanjem savremenog (knjizevnog) stvaralastva

predstavnici medija

Pitanja kriterijuma za dodelu sredstava, odnosno vrednosti koje konkurs za savremeno stvaralstvo Ministarstva kulture proklamuje, a komisije i ministar odabirom projekata, odnosno dodelom sredstava i praktično podržavaju, u velikoj meri neposredno utiču na kulturnu produkciju u Srbiji. Predlažili smo stoga ministru i predstavnicima Ministarstva kulture da proceduru, odluke i obrazložnja komisije povodom projekata koji su pristigli na konkurs učinimo transparentnim za javnost. Smatramo da javna diskusija prava prilika da se špekulacije koje trenutno postoje u javnosti, u vezi sa rezultatima konkursa, zamene činjenicama. Takođe, verujemo da jedino činjenice i neposredni dijalog koji moramo uspostaviti među većinom učesnika kulturne scene, može doprinti poboljšanju srpskog kutlturnog ambijenta.

Pridruzite nam se!

Objavljeno u: Vijesti

Spremi

Komentariši

Submit Comment
© Književnost.org.  | SitemapVideo Sitemap  |