0

Konkurs za neobjavljenu pjesmu i naziv “Vitez evropskog pjesničkog turnira 2013”

knjige1Založba Pivec iz Maribora, u saradnji s PEN Centrom u Bosni i Hercegovini, a u okviru evropskog programa Kultura 2007-2013, objavljuje konkurs za najbolju neobjavljenu pjesmu u Bosni i Hercegovini, koja će učestvovati na Evropskom pjesničkom turniru u novembru/studenom 2013. u Mariboru (Slovenija).

Stručni žiri za Bosnu i Hercegovinu u sastavu Zvonimir Radeljković (predsjednik žirija), Hadžem Hajdarević i Ferida Duraković, poziva vas da pošaljete jednu svoju neobjavljenu pjesmu, koja ne smije imati više od 60 stihova ili redaka, na adresu:

PEN Centar u Bosni i Hercegovini
Vrazova 1/I,
71000 Sarajevo
Bosna i Hercegovina

sa naznakom PJESNIČKI TURNIR 2013

Jedan autor ima pravo da pošalje jednu pjesmu. Pjesmu treba poslati najkasnije do 20. avgusta/kolovoza 2013. godine. Pjesma treba biti potpisana šifrom, a u drugoj, zatvorenoj  koverti označenoj šifrom treba da budu podaci o autoru: ime, prezime, adresa, e-mail adresa i broj telefona/mobitela.

Stručni žiri će izabrati 10 najboljih pjesama, koje će biti objavljene u Oslobođenju, a među tih 10 pjesama izabrat će pobjednika. Autor nagrađene pjesme sudjelovat će na Evropskom pjesničkom turniru 14. novembra/studenog u Zalaersegu (Mađarska), i 16. novembra/studenoga na završnoj večeri u Mariboru (Slovenija).

Pobjednička pjesma bit će prevedena na slovenački, engleski i mađarski jezik. Pobjedniku će Založba Pivec pokriti troškove puta i smještaja u Mađarskoj i Sloveniji.

Na Evropskom pjesničkom turniru sudjelovat će pjesnici iz 7 zemalja i takmičit će se za titulu “Evropski vitez poezije 2012”, kovanu ružu i nagradu od 1000 €, koju će dobiti pobjednik, a kojeg će proglasiti međunarodni stručni žiri Evropskog pjesničkog turnira. Zemlje sudionice konkursa su Bosna i Hercegovina, Hrvatska, Austrija, Mađarska, Slovačka, Italija i Slovenija (nosilac projekta).

Uz mariborski turnir održat će se i dva promocijska turnira: jedan u Sarajevu 26.10. 2013, a drugi u Zalaegerszegu u Mađarskoj (14. 11. 2013). Založba Pivec će, također omogućiti nacionalnim pobjednicima putovanje i boravak na ta dva turnira.

Izabrane pjesme pobjednice iz svih zemalja sudionica bit će objavljene u originalu i u prevodima na engleski, slovenački i mađarski jezik u slovenačkoj literarnoj reviji Rp./Lirikon21, koju uređuje Ivo Stropnik.

Objavljeno u: Konkursi

Spremi

Komentariši

Submit Comment
© Književnost.org.  | SitemapVideo Sitemap  |