1

Živorad Nedeljković dobitnik nagrade Vasko Popa

Žiri za pesničku nagradu „Vasko Popa“ u sastavu Radivoje Mikić, predsednik, Duško Novaković i Dušan Belča, članovi, nakon nekoliko sednica na kojima je razmatrao poeziju iz produkcije za 2012. godinu, doneo je odluku da se priznanje „Vasko Popa“ za 2012. godinu dodeli pesniku Živoradu Nedeljkoviću za knjigu„Talas“ u izdanju izdavačke kuće Arhipelaga iz Beograda.

Nagrada će Živoradu Nedeljkoviću biti uručena u Vršcu, 1. jula tekuće godine, u podne, u svečanoj sali Skupštine opštine Vršac, uz prisustvo Vrščana, gostiju i prethodnih dobitnika ove ugledne nagrade.

Nagradu „Vasko Popa“ su 1995. godine osnovali „Agencija Đorđević“ i „Društvo prijatelja Vršca – Vršac lepa varoš“. Darodavac Povelje i novčanog iznosa nagrade je Fondacija Hemofarm, a pokrovitelj manifestacije je Skupština opštine Vršac.

Živorad Nedeljković je devetnaesti dobitnik nagrade „Vasko Popa“, a među prethodnim dobitnicima su i pesnici: Borislav Radović, Ivan V. Lalić, Milutin Petrović, Slobodan Zubanović, Novica Tadić, Duško Novaković, Vujica Rešin Tucić, Radmila Lazić, Vojislav Karanović, Miodrag Maksimović, Milan Đorđević, Saša Jelenković…

Objavljeno u: Vijesti

Spremi

Jedan komentar na članak "Živorad Nedeljković dobitnik nagrade Vasko Popa"

  1. Andjelko kaže:

    Zasto uz tekst nema bar jedna pesma, da se citaoci upoznaju sa poetikom nagradjenog pesnika?

Komentariši

Submit Comment
© 4124 Književnost.org.  | SitemapVideo Sitemap  |