0

Pjesničko trovečerje u Ližnjanu

Zvona i NariKnjižnica i književno svratište ZVONA i NARI poziva na Pjesničko trovečerje u sklopu kojega će se 1., 2. i 3. kolovoza (četvrtak, petak i subota) u 19 sati predstaviti pjesnici i pjesnikinje, gosti svratišta: Igor Šipić iz Splita, Tanja Stupar-Trifunović iz Banja Luke, te Tomislav i Petra Domović iz Karlovca i Zagreba.

Igor, Tomislav, Petra i Tanja ližnjanski su gosti treći, drugi i prvi put, a tri večeri zaredom predstavit će publici izbor iz svoje poezije, od koje je ponešto nastalo u Ližnjanu.

U četvrtak, 1. kolovoza, predstavitće se Igor Šipić, pjesnik, povjesničar i nadasve dobar poznavatelj Ližnjana čija će poema „Širenja“ (objavljena prošle godine, a nastala za vrijeme autorova boravka u svratištu) doživjeti premijeru na svom izvorištu. Autor desetak zbirki poezije, Igor je također znanstvenik s vrlo osebujnim pristupom povijesti, mitologiji i prostoru.

U petak, 2. kolovoza, svoj prvi samostalni nastup u Hrvatskoj ima Tanja Stupar-Trifunović, pjesnikinja iz Banja Luke. Rođena je u Zadru, 1977. Piše poeziju, kolumne i književnu kritiku. Poezija joj je nagrađivana i prevođena na engleski, francuski, njemački, poljski, slovenski i danski jezik. Zastupljena je u više antologija i izbora iz poezije i proze, u BiH i inozemstvu. Urednica je časopisa za književnost, umjetnost i kulturu „Putevi“, a u Ližnjanu radi na svom prvom romanu o kojemu, između ostaloga, možete saznati više u petak.

U subotu, 3. kolovoza, posjetitelji će imat prigodu iste večeri čuti poeziju Tomislava Domovića i njegove kćerke Petre. Tomislav Domović rođen je 1964. u Zagrebu. Poeziju kontinuirano objavljuje od 1983. godine u periodici. Pjesme su mu uvrštavane  u  panorame i antologije suvremenoga hrvatskog pjesništva, te prevođene na više stranih jezika. Dobitnik je nekoliko značajnih nagrada i priznanja za poeziju, a do sada je objavio jedanaest zbirki.

 

 

Objavljeno u: Vijesti

Spremi

Komentariši

Submit Comment
© Književnost.org.  | SitemapVideo Sitemap  |