0

Vrgorac u znaku Tina

Nastupit će Vedran Mlikota, Žarko Potočnjak i G. Matović, te dramska grupa škole “Tina Ujevića”, pjevat će Lidija Bajuk, a bit će prikazan i film “Za A.B. Šimića”.

Četvrtak u Tinovoj kuli bit će posvećen prerano preminulom vrgoračkom piscu Borislavu Vujčiću pod imenom “Svetkovina duša”, a nastupit će Rade Šerbedžija, Velimir Visković, Drago Glamuzina, Dražen Cvjetković, Marina i Borna Vujčić, a moći će se vidjeti i film o Vujčiću.

U petak u 11 sati u Tinovoj kuli na programu je “Jutro poezije” s četiri pjesnika predvođena Robertom Roklicerom, a istoga dana na istome mjestu u 21 sat poetski kabare “Svjedok” izvest će sarajevski glumac Miki Trifunov. U subotu u 21.30 sati u programu “Duša i krajolik” sudjelovat će Luko Paljetak, Tonko Maroević i Darko Matičević.

U ponedjeljak, posljednjeg dana festivala, dodijelit će se nagrada “Tin Ujević”, a nju je ove godine dobio splitsko-komiški pjesnik s puno poetskog i festivalskog iskustva Jakša Fiamengo za zbirku “Jeka”. Program festivala realiziran je uz pomoć Grada Vrgorca i Gradskog kulturnog središta, a pod pokroviteljstvom predsjednika Republike Ive Josipovića.


(s. kekez – slobodnadalmacija.hr)

Objavljeno u: Festivali

Spremi

Komentariši

Submit Comment
© Književnost.org.  | SitemapVideo Sitemap  |