0

Pjesništvo u fusnotama: Bojan Krivokapić

bojan krivokapićNakon dvomjesečne ljetne stanke, kulturni projekt “A Room of One's Own” (Pjesništvo u fusnotama) nastavlja s organiziranjem kulturnih večeri te suradnjom s mladim autorima iz regije. Ovogodišnju sezonu književnih i teorijskih susreta otvorit će novosadski pisac i aktivist Bojan Krivokapić, dobitnik nagrade ‘Đura Đukanov’ 2012. godine za prozni rukopis “Trči Lilit, zapinju demoni” te nedavno proglašeni laureat pjesničke manifestacije ‘Slovo Gorčina’ na književnom natječaju ‘Mak Dizdar’ za prvu neobjavljenu pjesničku zbirku “Žoharov let”.

 

Bojan Krivokapić (1985.) aktivističko i umjetničko iskustvo sticao je u Kamernom pozorištu muzike Ogledalo i Međunarodnom festivalu Aktuelne muzike Interzone. Diplomant je komparativne književnosti u Novom Sadu.
Poezijom i kratkom prozom zastupljen je u više antologija i književnih časopisa širom Srbije, BiH, Hrvatske i Slovenije (Zarez, kArton, Sveske, Idiot, Odjek, Novi Ka/oS).

Dobitnik je prve nagrade za prozu Ulaznica (Zrenjanin, 2011.), nagrade “Đura Đukanov” za 2012. godinu na natječaju za prozni rukopis “Trči Lilit, zapinju demoni” (Kikinda, 2012), Književne nagrade “Mak Dizdar” 2013. godine za prvu neobjavljenu zbirku poezije “Žoharov let” (Stolac, 2013). Dramski je uobličio tekst za monodramu “Haljina za ringišpil”, produkcija: Ogledalo – Centar za inicijative u kulturi (Novi Sad, 2012). Izučava(o) studije roda, pri Centru za interdisciplinarne postdiplomske studije Univerziteta u Sarajevu. Angažiran je kao urednik književnog programa u Omladinskom centru CK13 u Novom Sadu te kao voditelj Radionice kreativnog pisanja.

Objavio: “Trči Lilit, zapinju demoni” – kratka proza (Narodna biblioteka Jovan Popović, Kikinda, 2013)

U tisku: “Bezdomnost” – pesma (Knjižuljak, Beograd, 2013)
U pripremi: “Žoharov let” – gemischt poezija (Slovo Gorčina, Stolac, 2014)

 

O zbirci ‘Trči Lilit, zapinju demoni’ govorit će Tina Laco i Ivan Šunjić. Moderatorica večeri je Anita Pajević.

Promocija će se održati u srijedu 18. rujna 2013., u općoj čitaonici Narodne knjižnice HNŽ-a u Hrvatskom domu hercega Stjepana Kosače (desni ulaz, prvi kat) s početkom u 19 sati.

 

Objavljeno u: Vijesti

Spremi

Komentariši

Submit Comment
© Književnost.org.  | SitemapVideo Sitemap  |