0

Prispjele prijave za Treći performans ”Grah za Iliju Ladina”

grah za iliju ladinaKnjiževnik Anto Zirdum je na svom Facebook profilu objavio pristigle prijave za treći performans ”Grah za Iliju Ladina” koji će se održati u Vitezu 9. 11. 2013.

Namjera organizatora je da se u Vitezu okupe umjetnici sa svih strana i da se kroz druženje oda počast velikom pjesniku, likovnim, glazbenim i scenskim nastupima Ladinovih prijatelja i poštovatelja, a da se svi pridošli umjetnici na licu mjesta natječu za nagradu za najbolju pjesmu, s naznačenom temom, po jednom Ilijinom stihu: “Neka piše tko što hoće”.

Do sada prijavljeni su: ”Nikola Šimić Tonin, Sanijela  Matković, Rabija Mameledžija , Ružica Soldo, Anita Martinac, Fabijan Lovrić, Darko Smodek, Slaven B. Turić, Jasmina Hanjalić, Lidija Puđak, Zdravko Odorčić, Indira Jasarevic C.,  Donco Misovski, Mirko Božić, Ivan Vrljić, Larisa Gasal, Melika S. B., Jagoda Iličić, Admiral Mahić, Šefik Daupović, Danja Gašpar Đokić, Ajnuša Horozović, Jerko Morović, Sejad Durak, Goran Simić, Ferida Duraković, Glorija Lujanović, Zilhad Ključanin, Radmilo Radovanović, Mubera Isanović, Bogdana Trivak, Lidija Pavlović . Grgić, Amir Talić, Franjo Bratić,  Emina Selimovic, Safija Vehabović, Velida Zukan, Verica Kuharić, te Emir Sokolović, Emsudin Pašanović ,  Ermin Čelenka, Vatroslav Matić, Josip Kurevija, Dragan Mučibabić, Finka Filipović, Danijela Bonacin  koji se neće natjecati već biti u žiriju publike…  kao usostalom i Miro Petrović i Anto Zirdum.”  – objavio je Zirdum.

Pjesnici će pred publikom i kolegama čitati svoje pjesme. Žiri publike odabrat će 10 najzanimljivijih, a poseban žiri će od tih izabrati pobjedničku pjesmu i slijedeće godine autoru dodijeliti nagradu.

Autori koji iz opravdanih razloga ne budu mogli doći i interpretirati svoju pjesmu, mogu zamoliti nekoga od kolega da to učini umjesto njih ili da ovlaste organizatora, koji će obezbijediti čitanje njihovih pjesama. Obavezno u tom slučaju javiti organizatoru na e-mail: anzortia@net.hr, najkasnije 8.11. do 23 sata.

Okupljanje i program će biti u Napretkovom klubu 09.11. 2013. u 12,00. (Klub se nalazi odmah do autobuskog kolodvora u Vitezu.)

Pjesme, kao i najavu dolaska možete slati na e-mail: kolonija.ilije.ladina@gmail.com .

(Književnost.org)

Objavljeno u: Festivali

Spremi

Komentariši

Submit Comment
© Književnost.org.  | SitemapVideo Sitemap  |