0

Književne večeri s Patrickom Cotterom

hdpHrvatsko društvo pisaca poziva na književne večeri s uglednim irskim pjesnikom i direktorom pjesničkog festivala u Corku Patrickom Cotterom u Rijeci i u Zagrebu:

Utorak, 12.11.2013., u 19 sati
u knjižari Ribook, Ul. Janeza Trdine 9, Rijeka
Razgovor s pjesnikom vodi Kristina Posilović

Srijeda, 13.11.2013., u 19:30 sati
u Cafeu U dvorištu, Jurja Žerjavića 7/2, Zagreb
Razgovor s pjesnikom vodi Tomica Bajsić

Irski pjesnik Patrick Cotter rođen je u Corku gdje i danas živi. Desetak je godina radio kao umjetnički direktor književnog centra u Munsteru, gdje je bio voditelj tridesetak književnih festivala, uključujući Cork Spring Poetry Festival i Cork International Short Story Festival, na kojima su gostovali neki od vodećih svjetskih pjesnika i romanopisaca. Utemeljitelj je Međunarodne nagrade Frank O'Connor za kratku priču. Poezija mu je uvrštena u više antologija irskog i britanskog pjesništva. Objavio je nekoliko pilot-knjiga, novelu u stihu Misogynist Blue Nightmare (Plava mora jednog ženomrsca, 1990) te zbirke Perplexed Skin (Zbunjena koža, 2008) i Making Music (Stvaranje glazbe, 2009). Dramu Beautz and the Stalker (Ljepotica i uhoda) postavio mu je Granary Theatre u Corku.

Pjesme Patricka Cottera preveo je na hrvatski Damir Šodan, a objavljene su, zajedno s intervjuom koji je D. Šodan vodio s pjesnikom, u časopisu Poezija 1-2/2013.

 

 

Objavljeno u: Vijesti

Spremi

Komentariši

Submit Comment
© Književnost.org.  | SitemapVideo Sitemap  |