0

Blesok je u ediciji EvaTas objavio izbor iz poezije Igora Isakovskog

Igor IsakovskiU poetskoj ediciji EvaTas, Blesok je objavio knigu izabrane poezije Igora Isakovskog “Svetlost vas čeka na recepciji”, na makedonskom i engleskom. Knjiga je promovisana 11 novembra u MKC Klub restoranu u Skoplju.

Ovo je treća knjiga iz serije objavljenih 2013 godine; ove godine su objavljene i “Balada u usamljenoj večeri” Toda Svifta, na makedonskom i engleskom i “Volim popljuvane” Mileta Stojića, na makedonskom, engleskom i hrvatskom.

Do sada su u ediciji objavljeni izbori poezije Mehmeda Begića, Bogomila Ðuzela, Tristana Vindtorna, Josipa Ostija, Katice Kulavkove, Ronija Someka, Aleša Debeljaka, Pavla Goranovića, Branka Čegeca, Sibile Petlevski, Jovice Ivanovskog i Henka van Kerkvijka.

Počevši od 2009., Blesok svake godine objavljuje po tri savremena autora u višejezičnoj poetskoj ediciji EvaTas. Dela se objavljuju na makedonskom, engleskom i na maternjem jeziku. Makedonski autori objavljuju na makedonskom i u prevodu na engleski.

Edicija EvaTas osnovana je u znak sećanja na Evu Tas (1915-2007), koja je svoju zaostavštinu, preko istoimene Fondacije, posvetila slobodi pisane reči, izdavaštvu i čitanju širom sveta.
svetlinata_web
Knjige iz edicije Eva Tas dostupne su kao štampane (http://blesok-shop.mk/mk/71-evatas) i kao e-knjige koje možete da preuzmete na veb stranici Blesok-shop: http://blesok-shop.mk/mk/7-поезија

 

 

Objavljeno u: Vijesti

Spremi

Komentariši

Submit Comment
© Književnost.org.  | SitemapVideo Sitemap  |