0

Izašao šesnaesti broj besplatnog lista za kulturu Avangrad

naslovna_sesnaestiŠesnaesti broj besplatnog lista za kulturu Avangrad donosi razgovor sa piscem i novinarom Muharemom Bazduljem, te, kroz mozaik mišljenja, pogled na (ne)sporni spoj umetnosti i politike u našem regionu. Tu su osvrti na dela Viktora Peljevina, Fernanda Pesoe, Srđana V. Tešina i Svetolika Rankovića. Posebna pažnja u ovom broju posvećena je drami, pa se na stranicama mogu naći tekstovi o filmskoj muzici u drami Viza Vide Ognjenović, prikaz aktuelnog Čarobnjaka Narodnog pozorišta Sombor i Samsona i Delile Poetskog teatra Kulturnog centra Novi Sad.

U novom broju predstavljeno je delo psihologa Ernesta Bekera, zatim slikara i režisera Miće Popovića, ruskog muzičara Sergeja Efremova, a pokrenuta je i nova rubrika – esej. Značajno mesto zauzima i tekst o apatinskoj sinagogi – zanemaranoj znamenitosti sa ovih prostora.

Rubrika posvećena filozofiji bavi se subverzijom, a sledi i nastavak svojeručnog putopisa iz Afrike. U drugom delu lista, Proesisu, objavljene su priče i pesme autora iz regiona.

PDF izdanja Avangrada, kao i informacije o distribuciji, mogu se pronaći na ovoj adresi.

Objavljeno u: Vijesti

Spremi

Komentariši

Submit Comment
© 4283 Književnost.org.  | SitemapVideo Sitemap  |