0

Raspisan je konkurs za književnu nagradu “Aladin Lukač”

Novopazarski Kulturni centar raspisao je konkurs za književnu nagradu “Aladin Lukač” koja se dodeljuje za već objavljenu knjigu poezije u prošloj godini autora koji nisu stariji od 28 godina.

Na ovaj konkurs mogu javiti stvaraoci iz Srbije, Crne Gore, Bosne i Hercegovine, Hrvatske i drugih zemalja.

Uz prijavu je obavezno dostaviti tri primerka knjige objavljene u prošloj godini , adresu i telefon autora, a žiri će uzeti u obzir sve prijave pristigle do 20. aprila.

“Ovo je svakako podsticaj za mlade autore koji pišu poeziju da što pre objave svoju knjigu. Očekujemo veliki odziv kao i svake godine, jer su se autori tokom prošlog meseca puno raspitivali zašto se kasni sa raspisivanjem konkursa”, rekla je urednica u KC Hasna Ziljkić.

Odluku o pobedniku konkursa žiri će doneti krajem aprila, a svečano uručenje nagrade biće održano u maju ove godine.

Nagrada koja će biti jedna i nedeljiva iznosiće 25.000 dinara. Književnu nagradu Aladin Lukač ustanovili su Kulturni centar Novi Pazar i Ustanova za kulturu Sjenice u znak sećanja na tragično preminulog pesnika iz Novog Pazara, po kome je nagrada i dobila ime.

Aladin Lukač je za života objavio jednu zbirku poezije, a posthumno su objavljene četiri zbirke iz njegove zaostavštine.

Objavljeno u: Vijesti

Spremi

Komentariši

Submit Comment
© Književnost.org.  | SitemapVideo Sitemap  |