0

FESTIVAL “AVA 2014” U SREMSKIM KARLOVCIMA

Sremski Karlovci, 24. maj – Drugi Festival kratkrih književnih formi “AVA 2014 – aforizam – vic – anegdota”, biće održan u petak, 30. maja u Sremskim Karlovcima i imaće humanitarni karakter. U toku održavanja Festivala, učesnici i posetioci će donirati priloge u korist postradalih od katastrofalnih poplava ovog maja u Srbiji. Priloge će primati predstavnici Crvenog krsta koji će ih potom uručiti žrtvama velike elementarne katastrofe.

Na Festivalu će učestvovati akademik Matija Bećković, satiričari Zoran Stanojević, Dejan Pataković, Aleksandar Baljak, Aleksandar Čotrić, Dragutin Minić Karlo, Milan Todorov, Deana Sailović i Enes Kišević iz Zagreba, glumac Milan Mihailović Caci, Divna Bijelić, autor prvog magistarskog rada na temu aforizma i književnik i lekar prof. dr Dimitrije Panfilov.

U okviru Festivala u Gimnaziji “Branko Radičevć” od 13,30 časova biće održan “Čas savremene srpske satire, a u svečanoj sali Magistrata, s početkom u 18 časova održava se veče aforizama, viceva i anegdota.

Na manifestaciji će biti dodeljena priznanja “AVA – umetnički venac” i “Počasni vitez srpskog humora”.

Organizatori Festivala “AVA 2014” su SO Sremski Karlovci, Sekcija satiričara UKS, Beogradski aforističarski krug i supružnici Sanja i Dimitrije Panfilov, koji i na ovaj način iskazuju zahvalnost ovom mestu koje ih je prigrlilo, pošto su početkom devedesetih godina prošlog veka morali da napuste Vukovar.(kraj)

BEOGRADSKI AFORISTIČARSKI KRUG

Objavljeno u: Vijesti

Spremi

Komentariši

Submit Comment
© Književnost.org.  | SitemapVideo Sitemap  |