0

Peta sezona mutimedijalnog projekta KAbina

book20review_65263741Peta sezona karlovačke zimske glazbeno-multimedijalne manifestacije KAbina koju organizira udruga mladih Studio 8 počinje 1. prosinca.

U prve četiri sezone kroz KAbinu je prošlo stotinjak bendova, 70-ak književnika, 50-ak slikara, street artista i grafitera te 30-ak fotografa iz cijele Hrvatske, kao i gosti iz Srbije, Urugvaja, SAD-a i Velike Britanije te, putem redovne godišnje međunarodne izložbe fotografija na zadanu temu, mladi autori sa svih kontinenata.

Nova sezona starta 1. prosinca na Maloj sceni Hrvatskog doma u Karlovcu po već uhodanom konceptu predstavljanja jednog benda i jednog ili više mladih umjetnika po večeri. KAbina se odvija svakog ponedjeljka sve do kraja travnja. Novost u petoj sezoni je uvođenje predstavljanja grafičkih dizajnera kao novog vida umjetnosti i mladih umjetnika koje ćemo promovirati.

Na samom otvaranju sezone, 1. prosinca, u glazbenom dijelu gost KAbine je karlovačko-dugoreški bend Soul Radio, pobjednik ovogodišnjeg HGF-a. Kratkim pričama predstavit će se mlada autorica Tena Prskalo, a tijekom večeri novo djelo stvarat će slikar Bojan Kiski. Publika će moći vidjeti i izložbu fotografija nastalih tijekom četvrte sezone KAbine, a nastavlja se i projekt “Priča za ponijeti” u sklopu kojeg svi posjetitelji svakog ponedjeljka na poklon dobiju jednu kratku priču nekog mladog hrvatskog autora, sklopljenu kao malu knjižicu.

Svaka KAbina počinje u 20 sati, a ulaz je tradicionalno besplatan.

Objavljeno u: Vijesti

Spremi

Komentariši

Submit Comment
© Književnost.org.  | SitemapVideo Sitemap  |