0

Franko Bušić; MAME SU LAGALE

MAME SU LAGALE naslovnica161.-i DADAnti protekao je u znaku promocije nove knjige poezije ‘MAME SU LAGALE’ Franka Bušića, a koju je objavio Zdenko Franjić u svojoj biblioteci Bratstvo duša. 

Zbirka je svojevrsni presjek Bušićevog stvaralaštva, tj. Franjić je odabrao po nekoliko pjesama iz različitih zbirki tako da čitatelji u ovoj knjizi mogu dobiti dobru sliku Bušićevog pjesništva. Ono se kreće od dadaizma, postavangarde, punka i undergrounda.

Bez obzira što zbirka pokriva duži vremenski period od 15.- ak godina ona je stilski ujednačena što zapravo znači izgrađenost i stalnost Bušićevog izraza. On je u rečenim koordinatama i nema tu bitnih odstupanja. Prisutna je ta stalna eksperimentalnost u jeziku i, pored sočnosti izraza, to je ono što ovog pjesnika čini zanimljivim.

Knjiga je objavljena u bibliofilskom izdanju od 50. – ak primjeraka. Oni sretnici koji su se zatekli na promociji mogli su dobiti primjerak, a ostatak ove male male naklade možete pronaći na štandovima Zdenka Franjića, na punk koncertima i sličnim događajima. Tamo gdje je Bratstvo duša.

httpv://www.youtube.com/watch?v=77HQBGuC5NQ

by Barezi

Objavljeno u: Poezija&Proza, Video, Vijesti

Spremi

Komentariši

Submit Comment
© Književnost.org.  | SitemapVideo Sitemap  |