0

Nova knjiga u izdanju Helly Cherry: “Ulični hodač”

RAGE: Ulični hodač, Foto TL

RAGE: Ulični hodač, Foto TL

Prošle godine smo vas obradovali Zbornikom “Volim da letim“. Zbornik je na jednom mestu okupio sve priče objavljene u prethodnih 11 godina na našem sajtu. Drago nam je da ste prepoznali značaj jednog ovakvog dela. Činjenica da je Zbornik predstavljen u pojedinim radio emisijama (na radiju Beograd 202 između ostalih) i portalima, i skinut preko 12.000 puta govori mnogo.

No zašto stati tu? Rešili smo da vam i ovoga puta pripremimo jedno iznenađenje. Ovoga puta vam donosimo nešto drugačije. Tamara Lujak je za vas pripremila elektronsku knjigu “Ulični hodač” koja je posvećena grafitima I uličnoj umetnosti.

Ako redovno pratite naš sajt znate da smo dosta pažnje posvetili upravo ovom vidu moderne i urbane umetnosti. Poželeli smo da na jednom mestu okupimo veći deo street art radova koje smo do sada objavili, i uz nove, i do sad neobjavljene napravimo jedinstveno izdanje na ovim prostorima. Tako smo došli do zbirke koja na 180 strana obuhvata ne samo radove domaćih i stranih umetnika, već i obiman uvodni deo knjige koji na jednostavan i zanimljiv način donosi prikaz razvoja ulične umetnosti od antičkih vremena do danas. Takođe, uvod predstavlja sve vidove današnje ulične umetnosti od grafita, instalacija, intervencija, šufita, do ekoloških, pletenih grafita, stikera… Knjiga govori i o najznačajnijim predstavnicima ove umetnosti, domaćim i stranim.

Uz obilje referenci i linkova biće svakako pravo mesto za ulazak u ovaj svet. Posebno smo ponosni na činjenicu da je ovo jedno od prvih dela ovog tipa na našim prostorima koje je posvećeno ovom vidu umetnosti.

Pogledajte o čemu se radi, jer možda pored ovih radova prolazite svakodnevno a niste ni bili svesni da se nalaze baš tu, u našem okruženju…

Knjigu “Ulični hodač” možete skinuti OVDE. Naredne godine nas verovatno čeka neko novo izdanje ili iznenađenje koje će se baviti nekim drugim vidom umetnosti, na neki drugi način, ili u nekoj drugoj formi.

Objavljeno u: E-biblioteka

Spremi

Komentariši

Submit Comment
© Književnost.org.  | SitemapVideo Sitemap  |