0

U izboru za nagradu “Branko Miljković” 8 knjiga poezije

Branko Miljković pesnik

Nagradu čine povelja i novčani deo; Foto: NKC

Ime dobitnika niške nagrade za najbolju knjigu poezije u 2016. godini biće poznato krajem februara ili početkom marta, najavili su u Niškom kulturnom centru. Žiri je odlučio da će 46. nagrada “Branko Miljković” otići nekome od 8 srpskih pesnika.

Među njima su Dragan Bošković sa knjigom „The Clash“ i Tanja Kragujević koja je objavila „Efekat leptira“, obe u izdanju Kulturnog centra Novi Sad.

U užem izboru su i Anja Marković sa knjigom „Komloon“ koju je izdao beogradski Kontrast, Miroslav Cera Mihailović sa knjigom „Pogled sa koca“ u izdanju Kairosa iz Sremskih Karlovaca.

Prestižnu nišku nagradu koja nosi ime čuvenog pesnika mogu poneti i Radomir D. Mitrić za knjigu „Na putu za Hasperiju“ u izdanju Biblioteke M.Bojić iz Beograda, Dragan Radovančević za izdanje Povelje iz Kraljeva „Lampeduza“, Nenad Trajković za „Vetar sa jezika“ izdanje Istoka iz Knjaževca i MarjanČakarević za knjigu poezije „Tkiva“ u izdanju Povelje iz Kraljeva.

U žiriju za dodelu nagrade i ove godine bili su šabački književnik TomislavMarinković, književna kritičarka i istoričarka književnosti iz Novog Sada DraganaV.Todoreskov i JelenaS.Mladenović, doktorantkinja filologije iz Niša.

Ni ove godine nagrada “Branko Miljković” neće otići niškom pesniku, a najbliži ovom priznanju je bio ZvonkoKaranović za knjigu “Zlatno doba” koji je prošle godine bio u užem izboru sa beogradkim pesnikom Slobodanom Zubanovićem.

Nagrada će, kako najavljuju, biti svečano dodeljena tokom marta ili aprila u okviru višednevne manifestacije „Dani Branka Miljkovića“.

Autor:V. M.
Izvor:Južne vesti
Objavljeno u: Poezija&Proza, Vijesti Tagovi: 

Spremi

Komentariši

Submit Comment
© 2230 Književnost.org.  | SitemapVideo Sitemap  |