0

Конкурс за награду „Тимочка лира“ отворен до 30. јуна

vodaРадио Београд 2 и Фестивал културе младих расписали су конкурс за награду „Тимочка лира“ којом награђују најбољег младог песника у Србији. Право учешћа имају сви млади књижевни ствараоци до 30 година старости, који немају објављену књигу.

Један аутор може послати на конкурс највише три поетске форме у три одштампана примерка.

Радове треба послати у коверти под шифром, до 30. јуна 2017. на адресу: Радио Београд 2, Хиландарска 2, 11 000 Београд, са назнаком: За конкурс „Тимочка лира“.

Решење шифре, име, презиме, адресу, телефон и биографију аутора треба доставити у посебној коверти. Награда ће бити уручена 10. јула на 56. Фестивалу културе младих Србије у Књажевцу.

Једна од најстаријих фестивалских области на смотри младих у Књажевцу, књижевно стваралаштво, негује се још од 1966. године. За пола века трајања књижевног програма, више од 4.500 младих песника покушало је да себи обезбеди место на завршној поетској вечери Фестивала, а многи од њих и данас подупиру темеље савременог српског песништва.

Радио Београд 2, програм културе и уметности, од 1994. године покровитељ је вечери фестивалске поезије, као круне анонимног књижевног конкурса и најбољег младог песника сваке године награђује објављивањем прве збирке његове поезије.

Objavljeno u: Vijesti

Spremi

Komentariši

Submit Comment
© Književnost.org.  | SitemapVideo Sitemap  |