0

17. Šopovi dani na Plivi

Tradicionalna pjesnička manifestacija Šopovi dani na Plivi, njezino 17. izdanje, održava se od 1. do 20. listopada u Jajcu, u organizaciji Hrvatskog kulturnog društva Napredak, podružnica Jajce. Središnji gost ovogodišnjih Šopovih dana na Plivi jest suvremeni bosanskohercegovački pisac Darko Cvijetić.

Program je počeo u ponedjeljak, 1. listopada u rodnoj kući Nikole Šopa u 18.00 sati Jajačkom pjesničkom večeri gdje su se predstavili domaći pjesnici. Poslije njihovog predstavljanja prikazana je predstava Izborna smutnja u dvorani Doma kulture.

Središnja pjesnička večer održat će se u petak, 5. listopada u salonu Doma kulture u Jajcu u 19.00 sati na kojoj će se predstaviti glavni gost Darko Cvijetić. Na središnjoj pjesničkoj večeri bit će dodijeljene nagrade učenicima za najuspješnije literarne radove.

U subotu, 6. 10. 2018. godine u rodnoj kući Nikole Šopa u 11.00 održat će se Jutarnja pjesnička druženja gdje će se predstaviti ostali gosti pjesnici. U 13.00 sati u Domu kulture u Jajcu bit će održano predavanje Darke Cvijetića na temu: O kazalištu i poeziji danas.

Važnu ulogu u Šopovim danima na Plivi zauzimaju i jajačke škole u kojima će Darko Cvijetić prezentirati svoju poeziju.

Završnica natjecanja u čitanju za učenike osnovnih škola održat će se u OŠ 13. rujan, 9. listopada, dok će u srijedu, 10. listopada u 11.00 u središtu grada biti održana likovna kolonija za učenike jajačkih osnovnih škola.

Završnica natjecanja kviza Upoznajmo Šopa biti će 15. listopada u SSŠ Jajce. Zatvaranje 17. Šopovih dana na Plivi bit će nakon performansa Tražim ulicu za svoje ime 20. listopada koji će se održat u Domu kulture s početkom u 19.00 sati.

Organizaciju Šopovih dana na Plivi kao jednu od najznačajnijih književnih manifestacija u Bosni i Hercegovinu pomogli su: Središnja uprava HKD Napredak, Vlada Federacije Bosne i Hercegovine, Vlada Kantona Središnja Bosna i Općina Jajce.

 

Posted by Barezi

Objavljeno u: Poezija&Proza, Vijesti Tagovi: 

Spremi

Komentariši

Submit Comment
© Književnost.org.  | SitemapVideo Sitemap  |