0

Izdavači s Kosova na sajmu

Косовскометохијски издавачи празик књиге величају издањима која се препознају по томе што се баве културном баштином тог краја, пре свега историјом, историјографијом, историјом уметности и тако редом, до романа посвећених личностима које су обележиле српску прошлост.

“Веома је импресивно што су издавачи са Косова и Метохије присутни на сајму књига, посебно због књиге патријарха Павла, јер оно што је он рекао сведочи о нама самима”, рекла је књижевни критичар проф. Даринка Вучинић.

Књигу 44. патријарха Српске православне цркве господина Павла, објавила је Народна и универзитеска библиотека Иво Андрић, која је штампала и друго издање књиге Његове светости посвећене Девичу, средњовековном манастиру у Дреници.

Уредник издавачке делатности Библиотеке “Иво Андрић” Лидија Бачкалов каже да је капитално дело њихове библиотеке књига Атанасија Урошевића о Косову.

“Нажалост, ми више немамо људи у науци који се баве антропо-геолошким студијама и становништвом Косова и Метохије”, рекла је Бачкалов.

Приштинска Панорама представља се са 50 наслова.

Пажњу привлачи монографија Високи Дечани на штанду Приштинског музеја, која ће ускоро бити штампана и на енглеском језику.

(РТС)

коментари број коментара 1 |

(субота, 30. окт 2010, 10:54)
Vladimir0710 [нерегистровани]
Pisci sa Kosova

Zaista jeste impresivno prisustvo autora pisanih reči srpskih izdavača sa Kosova. Voleo bih videti prisutne autore pisanih dela od nove, mlade, drugačije i napredne albanske inteligencije. Mislim da bi to želeli svi umni ljudi Srbije i za sledeći “Sajam knjiga” ih očekujem. Ubedjen sam da će biti rado dočekani i lepo prihvaćeni. Pozdrav

(РТС)

Objavljeno u: Festivali

Spremi

Komentariši

Submit Comment
© 7313 Književnost.org.  | SitemapVideo Sitemap  |