0

Na Sajmu knjiga predstavljena knjiga Emira Kusturice

On je rekao da je knjiga “iskorak u artikulaciju, u bolji pregled dogadjaja u terenu, što bi rekao doktor Nele Karajlić”.Prema njegovim rečima, pokušaj da artikuliše svoj život proizveo je ovu knjigu, koja je pisana 15 godina.Kusturica je rekao da mu je teško da govori posle akademika Matije Bećkovića.

“Kad se nešto izgovori posle Matije “ustvari kao da ništa nisi ni rekao i to je nevolja, jer to on nekako najbolje sve iskaže”, rekao je Kusturica.

Kusturičinu knjigu, milioni su već vedeli golim okom, a sada mogu i da je čitaju, tako da “čitaju ono što su gledali”, rekao je Bećković.Prema njegovim rečima, “Kusturica je i ovaj put kontrirao, svoj život je najpre ekranizovao, a autobiografiju pisao romansirajući svoje filmove” i ocenio da je ova knjiga i priručnik za gledanje njegovih filomova.Emir Kusturica je dokazao da je i u naše vreme moguće voleti svoju zemlju i steći svetsku slavu. Jednom od najslavnijih živih Srba, Srbi zameraju što je pored života na Menhetnu izabrao Mećavnik i što je uopšte Srbin kad jemogao da bira, rekao je Bećković.

Manojlo Vukotić, generalni direktor i glavni urednik kompanije Novosti, koja je izdala Kusturičinu knjigu, rekao je da je ova knjiga jedan od “najlepših, najdrogecnijih bisera” među knjigama koje je do sada objavile Novosti.Ovo je aktuelno, autentično, iskreno, poučno štivo, koje će i boleti i zasmejati, rekao je Vukotić.Promociji je prisustvovao i ministar spoljnih poslova Srbije Vuk Jeremić, kojem je Kusturica potpisao knjigu i predsednik Demokratske stranke Srbije Vojislav Koštunica.

(Danas)

Objavljeno u: Festivali

Spremi

Komentariši

Submit Comment
© 4276 Književnost.org.  | SitemapVideo Sitemap  |