0

Nobelovci u trci sa ljubićima

Srpsko izdanje knjige “Jedi, moli, voli” Elizabet Gilbert je zahvaljujući uspehu istoimenog filma postala jedan od najvećih hitova na Sajmu. I novi naslov gošće Aleksandre Poter “Nisi onaj koga želim”, privlači na štand njenog srpskog izdavača velikih broj čitateljki.

PATRIJARH POSETIO SAJAM NAJVAŽNIJI gost petog sajamskog dana bio je patrijarh srpski Irinej koji je na štandu Izdavačkog fonda SPC u podne predstavio dve knjige patrijarha Pavla: “Opšti tipik” i zbirku beseda “Život po jevanđelju”.

STUDIJE O SREBRENICI REZULTATE svog istraživanja u vezi s događajima u Srebrenici i oko nje tokom ratnih sukoba od 1992. do 1995. nevladina organizacija “Istorijski projekat Srebrenica” predstavila je na svom sajamskom štandu. Reč je o šest dokumentovanih studija čiji su autori, između ostalih, Stefan Karganović, Ljubiša Simić i Žerminal Čivikov.

Uz Larsonovu trilogiju “Čarobne knjige” tražen je i “Čigojin” hit -knjige Mirjane Bobić-Mojsilović.“Agorine” najprodavanije knjige su roman Vladimira Pištala “Tesla, portret među maskama” i knjige Doris Lesing, za koje se čitaoci grabe otkako je postala nobelovka. Za Sajam je stigla njena “Zlatna beležnica” koja je na drugom mestu po prodaji kod ovog izdavača.

Na štandu “Derete” najbolje se prodaje novi roman Svetislava Basare “Početak bune protiv dahija”. Najveći uspeh “Službeni glasnik” beleži sa knjigom novog nobelovca Ljose, “Rečnik zaljubljenika u Latinsku Ameriku”, a traže se i “Leksikon božjih ljudi”, “Novi talas” i “Beograd ispod Beograda”.

“Kliovi” bestseleri su oduvek bile ozbiljne knjige; ovoga puta to su “Vizantija, istorija i civilizacija” Šenea Iflijena, “Osnovi kulturne Evrope” Pitera Berka, “Da li je Evropa stvorena u srednjem veku” Žaka le Gofa, “Seks i psiha” Greta Kara, i “Marketing u kulturi i umetnosti” Fransoa Kolbera.

“Zavet” je objavio neobičnu popularnu psihološku knjigu “2+2=4” doktora Milana Milića. Umesto pečata, na koricama stoji upozorenje “Samo za pametne!”.

(Novosti)

Objavljeno u: Festivali

Spremi

Komentariši

Submit Comment
© 3913 Književnost.org.  | SitemapVideo Sitemap  |