0

Zoran Bar: SPAS… “Ravnodušan si”

Ugovori, nalozi, dopisi, takse, izvodi i uverenja. Neuspešno potiskuješ činjenicu o davnim željama koje polako nestaju i izgledaju neuhvatljivo daleke. Imaš tridesetpet i ona kaže da više niste bliski kao nekada.

 

izvor: saatchiart.com

izvor: saatchiart.com

Ravnodušan si i nevešto to skrivaš. Godinama koračaš po sopstvenim tragovima koji ni prvi put nisu odgovarali otiscima tvojih stopala. Ploče i knjige zbog kojih te je otac prekorevao jer si ih kupovao od novca za školski pribor sada postaju samo stvari koje poseduješ. Ona kaže da više nije lepa kao nekada. Nemaš više vremena da razmišljaš o sebi. Nemaš više vremena da razmišljaš o njoj. Sede vlasi prestaju da bivaju novina. Ubeđuješ sebe da ni za čim ne žališ. Primećuješ da nema iskri u njenim očima dok sluša kako u zanosu govoriš na isti način kao onda kada si je osvajao. Shvataš da se ponavljaš. Svađate se. Pokušavaš da se setiš poneke adrese iz studentskih dana, ali ne voliš da recikliraš uspomene jer te boli podsećanje na promene koje si doživeo. Bledo gledaš u ekran i više je ne primećuješ. Telefon prestaje da zvoni. Ležeš sve ranije. Razgovarate češće, ali o banalnostima. Zauzimanje stava ti se čini nepotrebnim. Polako nestaješ. Pomirljivo gledaš u kalendar. Prolazi hiljadu godina i nije te ni bilo. Humor.

===

ZORAN BAR, rođen 06.XI 1987. godine, po formalnom zanimanju je psiholog, a po neformalnom (koje se valjda najviše i računa), zaljubljenik u književnost i kinematografiju.

Živi i stvara u Beogradu, dok ga rana mladost vezuje za Belu Crkvu, u kojoj je odrastao i napisao veći deo svog početnog književnog opusa. Nakon više godina povremenog bavljenja kratkom pričom, početkom 2017. postao je znatno aktivniji, te je svoje radove objavljivao u zbornicima

„Rukopisi 40“, „Najbolja kratka priča Pirota 2017.“, „Pesnik i zemljotres 2017. “, „Vrt umetnosti“, „Pjesme i priče 2017. “, „Sloboda“, „Bez kormila“, „357: kratke priče“, „Izvornik 8“, „Mladi dolaze“, kao i na portalima za kulturu i umetnost „Avlija“, „Strane“ i „Stereo Art“. Osvajač je druge nagrade na 11. međunarodnom festivalu poezije i kratke priče „Duško Trifunović“, u kategoriji kratke proze. U oktobru 2017. godine, objavio je zbirku kratkih priča „Valovi uzaludnosti“, koja je iste godine, na Sajmu knjiga u Beogradu, osvojila prvo mesto na IX konkursu za književnu nagradu „Pegaz“.

Objavljeno u: Poezija&Proza Tagovi: 

Spremi

Komentariši

Submit Comment
© Književnost.org.  | SitemapVideo Sitemap  |