0

Hrvoje Bubić; Posljednji smijeh

Predstavljamo vam kratki SF roman prvijenac Hrvoja Bubića, autora iz Solina koji ima običaj intervijuirati razne glazbenike, naročito s haevy metal i punk scene, kao i filmaše, diskografe, umjetnike raznih profila… i objavljivati ih na http://www.solin-live.com/

Pa tako je, međuostalim, u ove krajeve donio razgovore s; JOHN BUTLERSARAH PERROTTARUSTY BURKETREY GUNNYOHAN KISSER, RAY PHILLIPS, Intervju s Ivanom Svagušom, EFRA AVILA INTERVIEW… i mnogim drugima.

Aktivni je član splitske udruge DADAnti. Tamo je objavio zbirku poezije ‘Kako je grunger branio Solin’, te sudjelovao na brojnim performansima, slam večerima, izložbama, koncertima i mnogim drugim aktivnostima udruge.

Pitali smo ga malo o samom romanu ‘Posljednji smijeh’, koji je objavio kod Zdenka Franjića u biblioteci Bratstvo duša, pa čujmo šta kaže;

‘Ideja za roman  POSLJEDNJI SMIJEH mi je došla kada sam gledao Star Wars, jer mi se sviđao taj mix SF-a i Fantasya, premda bi pravi opis za taj žanr bi bio Sword & Planet.

 Prvo sam imao neke ideje za Dinu, primjeniti ju u svoj rad (iako nije isključeno), a s druge strane, puna mi je kapa političke korektnosti, kao i ‘akademika’ koji nemaju veze sa stvarnošću. 

Uz navedena imena, kao utjecaj na moj roman su Barsoom, Kronike Crnog Mača, pisci poput H.P. Lovecraft, Edgar Allan Poe, Robert E. Howard, te dijela Micheal Whelana. i Frank Frazette,

Dok sam ga pisao, slušao sam stvari od Cirith Ungol, Manilla Road, Stormwitch, Trance i od English Dogs- Where Legend Begins, čija glazba mi je djelovala poput soundtracka. Štoviše, čak sam u romanu odao počast Cirith Ungol.

Ako Vam je dosta političke korektnosti, i želite da muški lik bude muško Posljednji smijeh je štivo za vas.’

GUŠTAJTE;

by Barezi

Objavljeno u: E-biblioteka, Poezija&Proza, Vijesti Tagovi: 

Spremi

Komentariši

Submit Comment
© Književnost.org.  | SitemapVideo Sitemap  |