0

Deveto državno prvenstvo Hrvatske u slam poeziji

Natječaj:
Deveto državno prvenstvo Hrvatske u slam poeziji održati će se 4. lipnja 2023. u klubu Močvara u Zagrebu s početkom u 20,30 sati. Događaj organizira udruga DADAnti (Split) u suradnji s udrugom URK (Zagreb).
Na natječaj se može prijaviti bilo koji punoljetan državljanin RH. Kandidate ocjenjuju 3 volontera iz publike i 3 člana stručnog žirija. Svi ocjenjuju s ocjenama od 1 do 10.
Kandidate nećemo ograničavati nikakvim pravilima. Publika i žiri glasuju prema osobnom senzibilitetu
Pobjednik prvenstva dobiva mogućnost putovanja na Europsko slam prvenstvo, ukoliko si ga može priuštiti, jer je ove godine na žalost Ministarstvo kulture odbilo sufinancirati naš projekt, pa nemamo love za uobičajeni honorar pobjedniku.
Međutim, uobičajeno je da organizator europskog prvenstva svim sudionicima koji dođu i natječu se za titulu prvaka Europe osigura smještaj i hranu, a obično daju i dio putnih troškova, naknadno, nakon povratka u Hrvatsku (otprilike iznos za kartu u jednom smijeru).
Prije prijave guglajte o slamu. Izvedba bi trebala trajati do 3 minute (na europskom prvenstvu su jako strogi kod poštivanja ovog pravila). Ukoliko kandidat znatno probije vremensko ograničenje voditelj programa ga zaustavlja u daljnjem nastupu.
Kandidati koji se natječu za nagradu mogu se prijaviti za nastup neposredno prije početka događaja na ulazu u Močvaru.
Stručni žiri: Mario Kovač, Franko Bušić i Zdenko Franjić
Voditelj programa: Mario Kovač
Voditelj projekta: Franko Bušić 

by Barezi

Sažmi

Objavljeno u: Festivali, Konkursi, Poezija&Proza, Vijesti Tagovi: 

Spremi

Komentariši

Submit Comment
© Književnost.org.  | SitemapVideo Sitemap  |