0

DADAnti; Pozdrav ljetu, performans

Skupni performas ‘POZDRAV LJETU’
Mjesto održavanja; Omiška plaža Punta
Datum i vrijeme; subota 23.09.2023., 16 – 18 h
Izvođači; članovi udruge DADAnti ( Franko Bušić, Marijo Krajinović, Željko Barišić, Hrvoje Bubić)
STATEMENT;
Plaže su opustjele, žar ljeta je splasnuo, vjetrovi jačaju, kiše rominjaju, iznajmljivači zadovoljno trljaju ruke, turistička zajednica se hvali još jednim rekordom.
Udruga dadanti će još jednu velebnu sezonu obilježiti performansom POZDRAV LJETU na Omiškoj plaži ‘Punta’ i time pridonijeti rastućoj turističkoj industriji koja je jedina kurentna roba u Hrvatskoj.
Da ne bi sve bilo industrija i suri kapitalizam, malo ćemo sve omekšati pa ćemo početi performansom ‘Pjesnički dvoboj’ gdje će naizmjenično po dva pjesnika stojeći do pojasa goli u moru i okrenuti jedan nasuprot drugome – čitati svoju poeziju, tj. nadglasavati se, potom kidaju pročitane stranice, gužvaju ih u grudu papira i njima se gađaju.
To će trajati sve dok ne pokidaju cijelu knjigu vlastite poezije ili dok se pjesnici ne zamore.
Nakon toga prići ćemo performansu ‘Dohrana plaže’ u kojem ćemo one dijelove plaže koji su turisti kroz ovo vrelo ljeto najviše koristili nasuti novim količinama žala tako da im i slijedeće sezone bude što ljepše i ugodnije ležati. Koristi ćemo lopate i kante u kojima ćemo pijesak / žalo s udaljenih dijelova plaže donijeti na dijelove plaže koje turisti najviše vole i koriste.
Kada dohrana plaže bude gotova prići ćemo nagrađivanju plaže performansom ‘Certificiranje plaže – dodjela dadanti plave zastavice najjepošoj plaži u Hrvatskoj’.
U ovom performansu članovi uduge će najprije mahati plavim dadanti zastavicama prema pučini što će predstavljati svojevrsni pozdrav ljetu, zatim će zadjenuti svoje zastavice na plaži te će time Omiškoj plaži ‘Punta’ biti dodijejen certifikat izvrsnosti.
Performas će završiti čestitanjem i grljenjem izvođača na izvrsno odrađenoj turističkoj sezoni.

by Barezi

Objavljeno u: Poezija&Proza, Vijesti Tagovi: 

Spremi

Komentariši

Submit Comment
© Književnost.org.  | SitemapVideo Sitemap  |