0

ANTOLOGIJA HRVATSKE I SRPSKE SLEM POEZIJE

Antologija hrvatske i srpske slem poezije – zbirka je nastala s ciljem da po prvi puta objedini obje slem scene i njihovo djelovanje. Urednici Luka AntićMario KovačMilan MijatovićHrvoje Mimica i Kornel Šeper pretražili su arhive, plakate, stripove, anegdote…, okupili sve aktere slem scene Hrvatske i Srbije do kojih su mogli doći, a koji su ostavili svoj trag zadnjih dvadeset i više godina, u jednu s razlogom tako nazvanu antologiju.

Pjesme u ovoj knjizi Antologija hrvatske i srpske slem poezije osobni su izbor svakog od autora i autorica i njihov način da se predstave čitateljima.

“Knjiga dokumentira regionalnu slem scenu i njene akter(ic)e koji su mahom autsajderi, čudaci, izopćenici, ali istinski majstori scenskog nastupa. Kako je slem poezija prvenstveno namijenjena živom, javnom izvođenju, ova knjiga je pokušaj da se ulovi to neuhvatljivo ili ukroti neukrotiva pjesnička riječ. Ako taj pokušaj i ne uspije, nećemo se previše oko toga sekirati – u prirodi eksperimenta je da propadne!” – Mario Kovač

Uvršteni autori;

By Barezi

Objavljeno u: Nekategorisano, Poezija&Proza, Vijesti

Spremi

Komentariši

Submit Comment
© Književnost.org.  | SitemapVideo Sitemap  |