0

Konkurs stanice BBC za radio dramu

Prijavljivanje radio drama traje do 31. marta 2011.

Tematski nema ograničenja ali imajte na umu da radio drama svoje događanje i dramski sukob gradi na zvučnoj sliki koja uključuje pored dialoga i zvekete, šumove, zvukove savremenog ili nekadašnjeg sveta i prirode. Radio drama traži pored književnog nadahnuća i nekoliko tehničkog znanja. A i dužina radio komada ovog konkursa tempirana je na šestdeset minuta radiofonične izgradnje. Biće podeljene dve glavne nagrade: za najbolju englesku radio dramu kojoj je engleski jezik prvi i za najbolju englesku radio dramu kojoj je engleski drugi jezik ( prevod nacionalne radio drame ). I za jednu kao drugu kategoriju novčana nagrada snosi 2500 funtov (oko 3000 evra ). Podeljene biće i nagrade piscima radio komada iz pojedinih kontinenata, a najbolji pisci ove literarne izražajne forme dobit će mogućnost da prisustvuju realizaciji svojih radova. Putovanje u Englesku biće znak gostoprimstva najboljim piscima ovog žanra.

Prijavljivanje na konkurs vrši se na internetnoj stranici http://www.bbc.co.uk. U postupku prijavljivanja ne zaboravite napisati prevodioca, ako niste sami prevodili ili priredili svoju radio dramu.

* Tekst ovog konkursa dobili smo zahvaljujući prevodu i dobroj volji slovenačkog pisca Primoža Vresnika, kome se zahvaljujemo na uloženom trudu i entuzijazmu.

(konkursiregioni.net)

 

Objavljeno u: Konkursi

Spremi

Komentariši

Submit Comment
© Književnost.org.  | SitemapVideo Sitemap  |