0

Zimski salon knjige

– Želja nam je da kroz saradnju sa domaćim izdavačkim kućama, kao i izdavačima iz okruženja i regiona, ponudimo našim čitaocima mogućnost kupovine novih izdanja gostujućih izdavačkih kuća po povoljnim cijena. Na Zimskom salonu knjige, biće izložena i sa specijalnim popustom prodavana izdanja “Nove knjige”, Cida, CNDK, OKF i “Oktoiha” iz Crne Gore, “Arhipelaga”, “Rende”, Službnog glasnika, “Lagune” i “Mono i Manjana” iz Srbije, hrvatskih izdavača “Meandar”, “Leo commerce”, “Školske knjige” i VBZ, bosanske “Buybook” i “Bosanska riječ”, a gost ovogodišnje manifestacije je “Ideat” iz Albanije. Činjenica da je interesovanje publike za književnu i stručnu literature ovih izdavačkih kuća razlog je što smo se ove godine potrudili da kroz dobru komunikaciju sa domaćim i izdavačima iz regiona obezbijedimo popuste na ova izdanja, kazala je Dragana Bošković, pi-ar “Nove knjige”.
Tokom manifestacije, ljubiteljima pisane riječi, svake večeri od 21 čas, biće predstavljena izdanja uglednih izdavača i njihovim odabranim autorima, pa će tako prvog dana Gordana Ćirjanić predstaviti knjigu “Ono što oduvek želiš” za koju je dobila prestižnu NIN-ovu nagradu. U ovom segmentu programa literarne Booke, biće predstavljeno i novo izdanje “Privatne galerije” Balše Brkovića i “Hrastovi koje ne obaraju” reditelja Rada Stanišića, gosti će biti, između ostalog i Gorana Petrović i Marina Rajević Savić, a Podgoričani će se upoznati i sa još nednim dobitnikom NIN-ove nagrade, Vladanom Matijevićem, koji je ove godine dobio nagradu “Meša Selimović”. Prvi roman “Zemlja” predstaviće Vuksan Vuksanović, potom Žana Polakov, urednica časopisa “Sensa”…
– Ove godine obilježava se pola vijeka od dodjele Nobelove nagrade Ivi Andriću, pa ćemo organizovati veče posvećeno ovom priznanju, na kojoj će gostovati poznati profesori književnosti i književni kritičari. Kakos mo rekli ove godine gost je “Ideart” iz Albanije, a u Podgorici će gostovati Aran Leka, vodeći pjesnik i prozaista ove zemlje, koji je urednik časopisa “Poeteka”, direktor festivala poezije “Poeteka”, kazala je Bošković.
Prijatelj manifestacije su podgoričke “Plantaže 13. jul”, a kako je kazala pi ar Marija Rajković, književnost je vino uvijek preporučivalo.
– Vino je samo po sebi knjiga, u njemu je mnogo mudrosti zapisano, a na nama je da ih naučimo čitati. Vino i knjige spajaju ljude, odnosno opuštaju ih, vesele, nadahnjuju, pa je ovo više nego dovoljno objašnjenje o našoj saradnji. Nadamo se da će ovakvih kulturnih dešavanja biti i ubuduće, te da ćemo narednih dana uživati u ljepoti pisane riječi i dobrom vinu, kazala je Rajković.

 

D.D.P.- dan.co.me

 

 

Objavljeno u: Festivali

Spremi

Komentariši

Submit Comment
© Književnost.org.  | SitemapVideo Sitemap  |