0

2. Facebook pesnički festival

Više od stotinu njih direktno će učestvovati, dok će se ostali predstaviti preko video bima i objavljivanjem pesama na profilu EFPF BKC.

Evropski Fejsbuk pesnički festival biće uživo emitovan putem veb kamere na adresi bkc.devbin.org, a organizovan je i u okviru 17. Salona knjiga, koji traje do

Pesme prijavljenih učesnika biće objavljene u zajedničkom zborniku radova u izdanju BKC-a, koji će biti predstavljen na sledećem Festivalu.

Stručni žiri BKC-a (Simon Grabovac, Franja Petrinović, Miloš Latinović, Goran Ibrajter i Radovan Vlahović) nagradiće pesnika sa najboljom pesmom objavljivanjem nove pesničke knjige u izdanju BKC-a.

Dobitnik nagrade biće proglašen na kraju Festivala, koji se održava u hali Master Novosadskog sajma.

Zbornik radova pristiglih na prošlogodišnji konkurs biće predstavljen na ovogodišnjem festivalu, a pojavljuje se na Salonu knjiga kao prvo elektronsko izdanje BKC-a, ali i kao jedno od prvih elektronskih izdanja knjiga u Srbiji.

Takođe, biće promovisana i zajednička knjiga prošlogodišnjih pobednica – Mirjane Brković iz Novog Sada (Baršunaste pesme) i Branke Korać iz Amsterdama (Gutač vatre).

Prošle godine učestvovalo je 200 pesnika iz 20 zemalja.

U okviru Festivala, biće predstavljene i knjige autora BKC-a (Predrag Despotović, Nikola Popović, Ljiljana Panić – Lika, Maja Josimović, Zorica Davidov, Gordana Roščić, Dubravka Vojvodić, Marija Stamenković, Vladimir Brankov, Vladimir Bulatović – Buči, Ružica Tenkeš, Milenko Radnović, Nada Batur Kostić, Nikola Grković).

Sajt BKC-a je www.banatskikulturnicentar.blogspot.com, a program Festivala nalazi se i u Kalendaru Portala za kulturu jugoistočne Evrope SEEcult.org.

(SEEcult.org)

Objavljeno u: Festivali

Spremi

Komentariši

Submit Comment
© Književnost.org.  | SitemapVideo Sitemap  |