0

Konkurs satire i humora „Živojin Pavlović Žikišon 2011“

Tema konkursa je „Život – pre i posle smrti“ i sastoji se iz 3 kategorije: aforizmi, satirično-humoristična pesma i satirično-humoristična priča. Slati do 15 aforizama (ne manje od 10), gde se nagrađuje serija aforizama, jednu pesmu i jednu priču (do dve kucane strane sa standardnim proredom i veličinom slova), pod šifrom i sa kraćom biografijom u posebnoj koverti, na adresu:
Kulturni centar „Paraćin“
ul. Branka Krsmanovića 45
35250 Paraćin
Srbija
(sa obaveznom naznakom: „Za konkurs Žikišon 2011“)

Specijalna nagrada konkursa, koja nosi naziv po Zoranu Matiću Mazosu, biće dodeljena onom ko najduhovitije i najpreciznije jednim aforizmom opiše karikaturu poznatog srpskog karikaturiste iz Smedereva Slobodana Srdića. Nagrada se sastoji od diplome i karikature koja je tema ove nagrade i koja će biti izložbeno opremljena od strane njenog autora.

Konkurs je otvoren do 31. avgusta, a rezultati će biti objavljeni 5. septembra 2011. godine. Završna manifestacija, Satirična pozornica „Žikišon 2011“ održaće se do kraja meseca septembra u Kulturnom centru „Paraćin“, kada će biti dodeljene diplome i simbolične nagrade, a jedna od nagrada biće priprema i prelom knjige za štampu.

Prispeli radovi se ne vraćaju, a izabrani će biti publikovani u fanzinu „Žikišon 2011“.
Za dodatne informacije obratiti se na elektronsku adresu: zikison@gmail.com.
Više o Žikišonovom i Mazosovom radu na web sajtu zikison.net.

Vladica Milenković,
predsednik Organizacionog odbora
Satirične pozornice „Žikišon“

Objavljeno u: Konkursi

Spremi

Komentariši

Submit Comment
© Književnost.org.  | SitemapVideo Sitemap  |