0

Konkurs za kratku priču regiona

Fokus konkursa je na savremenom životu mladih, posebno na temama koje su još tabu, kao što su adolescencija i seksualnost, razvod i porodični problemi u porodici, problemi sa alkoholom i drogom, noćni život, usamljenost, depresija, sajber svet, putovanja u inostranstvo, neprijateljstvo prema onima koji se razlikuju od većine.

Odabrane priče biće objavljene tokom proleća 2012. godine, u okviru tematske zbirke, koja će biti namenjena mladoj, tinejdžerskoj publici.

Svi autori koji uđu u uži izbor biće kontaktirani, a konačni rezultati će biti objavljeni na sajtu KC “Grad” u februaru 2012. godine.

Žiri koji će odlučivati o pričama koje će se naći u zbirci, biće internacionalan.

Na konkursu mogu da učestvuju radovi koji do sada nisu objavljeni u bilo kakavom štampanom izdanju (internet se ne računa).

Svaki autor može da pošalje do tri priče, ne postoji starosno ograničenje, tekstovi treba da se šalju u Word formatu, a priče treba nasloviti imenom autora, a ne imenom priče.

Cilj konkursa je da podstakne promene u pristupu literaturi za mladu publiku, a priče ne moraju da budu realistuične, saopšteno je iz KC “Grad“.

 

Objavljeno u: Konkursi

Spremi

Komentariši

Submit Comment
© Književnost.org.  | SitemapVideo Sitemap  |