0

Конкурс сатире и хумора „Живојин Павловић Жикишон 2012“

На конкурс слати до 15 афоризама (не мање од 10); једну песму (до једне куцане стране); и, једну причу (до две куцане стране), са стандардном величином фонта и стандардним проредом, под шифром и са краћом биографијом у посебној коверти, на адресу:

Књижевно-уметничка асоцијација „Артија“
ул. Милована Глишића 28
35250 Параћин
Србија
(са обавезном назнаком: „За конкурс Жикишон 2012“)

или на електронску адресу: zikison@gmail.com, под следећим условима:

Радове потписане шифром слати у Word документу (doc или docx формату), са стандардним фонтовима који подржавају „наша“ слова, величине 12 и са проредом вредности 1.0, у једној поруци под насловом „За конкурс Жикишон 2012“, док у поруци чији је наслов изабрана шифра аутора послати податке о аутору уз кратку биографију на електронску адресу: artija.kua@gmail.com. Обе поруке, и са радовима и са разрешењем шифре, морају бити послате са исте адресе.

У категорији афоризама награђује се серија афоризама, а у све 3 категорије биће награђена по 3 најбоља рада. Радови који нису послати под наведеним условима конкурса неће се узимати у обзир.

Специјална награда конкурса „Зоран Матић Мазос“ биће додељена оном ко најдуховитије и најпрецизније једним афоризмом опише карикатуру „Торта“ Николе Драгаша, карикатуристе из Панчева. Награда се састоји од дипломе и карикатуре која је тема ове награде и која ће бити изложбено опремљена од стране њеног аутора.

Конкурс је отворен до 20. августа 2012. године, а резултати ће бити објављени до краја месеца. Сатирична позорница „Жикишон 2012“ биће одржана у току месеца септембра у Културном центру „Параћин“, када ће бити додељена признања са металним логом СПЖ (Сатирична позорница „Жикишон“) на дрвеном постољу, као и дипломе и награде (књиге, уметничка дела и др.), и бити презентовани најбољи радови.

Приспели радови се не враћају, а изабрани ће бити публиковани у фанзину „Жикишон 2012“ и на блогу „Жикишон“ (blog.zikison.net).

За додатне информације обратити се на електронску адресу: artija.kua@gmail.com.

Више о животу и раду Жикишона и Мазоса на веб сајту zikison.net.

Владица Миленковић,
заступник КУА „Артија“
и Сатиричне позорнице „Жикишон“

Objavljeno u: Konkursi

Spremi

Komentariši

Submit Comment
© 4449 Književnost.org.  | SitemapVideo Sitemap  |