0

Goran Karanović: Udarnike strijeljaju

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

IZVODI IZ KRITIKA – Udarnike strijeljaju 

Puno puta čitana – nedočitana. Uzbudljiva i uzbuđena. Milosrdna i nemilosrdna. Surova i bolna. Mehka i tvrda … Ironična, samoironična, kliktava i samozatajna … Osobna, osebujna, osobita. Puna ljubavne gozbe, glazbe i ljubavnoga glada.

Petar Gudelj

Pjesnička zbirka Udarnike strijeljaju Gorana Karanovića sva je u znaku postapokaliptičnih prizora i situacija koji odaju izmasakrirano i unakaženo lice života u Mostaru sa bližom i daljom okolinom, zapravo u svakom mjestu gdje su ”ruke njegovane / za automatsko oružje” i gdje ”svijet gine pod naletima napretka”.

Stevan Tontić

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Karanović ne pokazuje sklonost ka filozofiranju, niti uobličavanju stanovotog Weltanschauunga, svojstva tako tipična mladim pjesnicima; on kroz sjaj fragmenta otkriva krhotine jednog svijeta što se raspao pred dječačkim očima. Lirika koja dramatično i vjerodostojno govori o našem vremenu, a istodobno doseže granice svevremenskog i univerzalnog.

Mile Stojić

”Udarnike Strijeljaju” Gorana Karanovića je vrijedna oda onome o čemu se rijetki usude pisati, onome ovdje, sada i nama, bez usiljenih odmaka, uljepšavanja i zacrnjivanja.

Veselin Gatalo 

 

O AUTORU

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Goran Karanović je rođen 1983. u Mostaru. Dipl. iur. Na doktorskim studijama prava. Radi kao tv novinar. Puno čita, malo piše. Ponešto nagrađivan. Pokrenuo portal Knjizevnost.org. Predsjednik Književnog kluba Mostar. Ima mnogo hobija.

 

 

 

 

 

Objavljeno u: Kritike

Spremi

Komentariši

Submit Comment
© Književnost.org.  | SitemapVideo Sitemap  |